IT Secrets

#25 Verder vereenvoudigen en zaken platslaan

2018 hebben wij gebruikt om mij uit de technische operatie te krijgen, zodat ik me weer volledig kan focussen op de groei van mijn onderneming! Lees mee, dan vertel ik je hoe we dat gedaan hebben.
Verder vereenvoudigen en zaken platslaan

Hey hallo en welkom bij: ‘wat heb ik vandaag gedaan om mijn bedrijf verder te laten groeien?’ Vandaag kreeg kreeg ik een telefoontje van een collega, want ik was thuis aan het werken en als je mij al langer volgt dan weet je dat ik vorig jaar gebruikt heb – 2018 – om mijzelf uit de technische operatie te krijgen op IT-vlak, wil niet zeggen dat ik me er niet meer mee bezig hou of de jongens niet help. 

Onderneming laten groeien

Natuurlijk help ik ze en als ze vragen hebben dan sta ik voor ze klaar, maar dat ik niet meer dagelijks aan die knoppen zit. Om op die manier mijn onderneming of onze onderneming te laten groeien. En de continuïteit te waarborgen en weer verder te verdiepen in onder andere dit: onze route naar meer klanten, die ook aan het documenteren ben. 

Route naar meer klanten

Subscribe to IT Secret Radio channel on youtube

Systemen inrichten

Vorig jaar hebben we daarvoor ook bijzonder veel systemen ingericht. En aan systemen moet je niet zo zeer denken aan servers of pc’s of wat dan ook, maar wel aan legoblokken om ervoor te zorgen dat eigenlijk alles voor handen is voor het personeel, zodat ze niet meer afhankelijk zijn van mij en de kennis die ik letterlijk in m’n hoofd heb zitten. Maar dat hun gewoon in kunnen loggen in die systemen.

Knowledge base voor personeel

In dit geval, denk aan de knowledge base, denk aan procedures, denk aan instructievideo’s. Nou, verzin het allemaal maar op. Al die systemen die we hebben gemaakt, zodat ze eigenlijk zichzelf de zelfredzaamheid van onze engineers gewoon ontzettend verhoogd is en vandaag kwamen we er dus achter dat er voor sommige dingen zo’n systeem nog niet gemaakt is. Nee, ik was erover in discussie en dacht van:

Ja, moeten we dit hier nog voor gaan bouwen? Willen we dit hier nog voor? Hoeveel gebruiken we het?

 

Application virtualization

En in dit geval heb ik het over App-V een toepassing waarmee ook applicaties kunnen virtualiseren. Dus niet alleen de servers virtueel, maar ook bovenop die virtuele servers weer virtuele applicaties kunnen aanbieden en als ik eerlijk ben en zeker gezien de koers die we nu zijn gaan varen met het ‘altijd veilig in bedrijf-pakket’ dan wordt het eigenlijk niet meer zo heel veel gebruikt dus we hebben besloten ermee te stoppen en dus App-V gaan we uitfaseren, we gaan er niet meer mensen voor opleiden.

Ze zijn moeilijk verkrijgbaar in Nederland. Ja, heel veel diepgaande kennis is er niet in. Ik vind het allemaal leuk en ik duik erin en ik hou niet op totdat ik alles weet wat ik erover moet weten om het te laten werken, maar ik kan dat moeilijk van m’n personeel verwachten, want die hebben het natuurlijk super druk gedurende de dag en als ze dan eigenlijk elke dag of elke week nieuwe technieken op hun pad krijgen die ze ook weer eigen moeten maken; daar is eigenlijk de tijd niet voor en zeker niet gezien de snelheid waarmee we op dit moment bezig zijn

 

De snelheid waarmee we bezig zijn

Dan moeten we gewoon meters kunnen maken zonder ook stil te hoeven staan van: ‘nou, heb ik hier wel de kennis voor’ of en soms kun je ‘m inhuren, maar in dit geval was het makkelijk om te zeggen van:
‘Nou, we stoppen ermee, we gaan het anders oplossen.’

Dus dat is wat we vandaag gedaan hebben en zo gaan we dat voor alles doen eigenlijk wat we onderweg tegenkomen van:

‘Hebben we dit nog nodig? Is het nog slim om dit te blijven doen ja of te nee? Hebben we hier nog iets aan? Draagt dit iets bij aan het succes of verbetert het iets voor onze klant? Of is het meer technisch leuk en vinden wij het leuk en maakt het eigenlijk alleen maar onnodig complex?’

Dus vandaag: vereenvoudigen en eigenlijk gewoon dingen letterlijk platslaan. Zo simpel mogelijk maken, zodat we de boot varende kunnen houden en door kunnen blijven stomen. 

 

Vereenvoudigen en dingen letterlijk platslaan

Bedankt voor het kijken en ik zou zeggen tot morgen. Fijne avond!

 

Groetjes, 

Marcel Martens

Leave a Comment

Altijd en overal, veilig bij je documenten en e-mails. Plus meer tijd om te ondernemen net zoals 250 ondernemers die jou al zijn voorgegaan.

Volop technisch onderlegd en zou zomaar in de Matrix geboren kunnen zijn, die graag een chip in zijn hoofd zou hebben geplant, die eigenlijk gewoon een nerd is en die deze IT dingen in zijn dromen kan fixen – de mogelijkheid om de tijd van stress en frustratie achter het toetsenbord te verminderen….
Om uiteindelijk ALLEEN bezig te zijn met de dingen die ertoe doen.
Marcel Martens, Trotse echtgenoot en vader van drie prachtige kinderen.
M – IT Services founder and computer engineer.

Altijd en overal, veilig bij je documenten en e-mails. Plus meer tijd om te ondernemen net zoals 250 ondernemers die jou al zijn voorgegaan.

Ontvang als eerste de nieuwe releases!

Voer je e-mailadres hieronder in en ontvang een melding wanneer een nieuwe afleveringen live gaat.

×