IT Secrets

#45 Succesvol & Flexibel ondernemen in de cloud op de M-IT Manier

Vandaag gaan we het hebben over succesvol en flexibel ondernemen in de Cloud op de "M-IT" manier. IT moet net zo werken als een auto: "Sleutel omdraaien, gas geven en wegrijden".
45 Succesvol en Flexibel ondernemen in de cloud op de M-IT Manier
Hey hallo, Marcel Martens hier, vandaag gaan we het hebben over:
Succesvol en flexibel ondernemen in de Cloud op de M-IT Manier.
Ik ga er jullie alles over vertellen maar eerst even naar de theme song en dan gaan we beginnen!

Hoe ben ik hier terecht gekomen?

Ik heb de afgelopen 10 jaar geleerd van de meest briljante IT’ers die er zijn. Nu heb ik mijn strategie aangepast om zoveel mogelijk MKB’ers in Nederland te helpen met het groeien van hun bedrijf. De vraag is echter, hoe kun je dat doen zonder kennis van IT? Deze blog is hier om het antwoord te geven. Doe mee en volg mij terwijl ik IT oplossingen leer, toepas en deel om mijn bedrijf te laten groeien met alleen de beste IT oplossingen van vandaag de dag. Mijn naam is Marcel Martens en welkom bij IT Secrets.

IT Secrets
Hallo allemaal en welkom terug, ik ben Marcel Martens en zoals gezegd, vandaag gaan we het hebben over succesvol en flexibel ondernemen in de Cloud op de M-IT manier. Eerst even een gezegde:
want voor mij moet IT werken net als een auto, dus gewoon sleuteltje omdraaien, gas geven en gaan
Ik hoor gewoon op heel veel plekken dat dat niet zo is helaas want het kan heel anders. Mensen lopen tegen allerlei problemen aan waardoor ze eigenlijk meer met regelen en problematiek bezig zijn dan gewoon met hun vak of het ondernemen. Ik vind dat gewoon spijtig of jammer om te horen want in mijn ogen hoeft dat helemaal niet zo te zijn. En wat ik net al zei IT moet voor mij gewoon sleutel omdraaien en gas geven zijn.
Mensen lopen tegen allerlei problemen aan waardoor ze eigenlijk meer met regelen en problematiek bezig zijn dan gewoon met hun vak of het ondernemen

Ik heb een paar notities gemaakt

ik heb veel te vertellen vandaag dus ik ga proberen het kort te houden, maar ik kijk af en toe even op m’n scherm voor de notities. Je hoorde mij de afgelopen dagen al wel een paar keer zeggen, Office 365 is echt een fantastisch product mensen, begrijp me niet verkeerd want wij leven er in die zin ook van: 50GB mailbox voor alle gebruikers, onbeperkt archiefruimte, shared mailboxen zijn gratis, je Office licenties, weet je, want in Nederland zijn we nog steeds gewend om te werken met onze traditionele Outlook, Word, Excel, PowerPoint en Access als je het gebruikt. En om nou alles op de web te gaan doen, daar zijn wij eigenlijk niet zo van. Wij houden gewoon van onze verkenner en van onze documenten bladeren en vanuit daar werken we uit onze documenten. Dus die basis voor Office 365 is echt wel goed maar als mensen dan blind staren op Office 365, dan zijn ze ook gedwongen of geforceerd om hun data in SharePoint op te slaan en dat is dan waar het fout gaat, en mensen die: ‘het duurt te lang, het is moeilijk te gebruiken, je kunt er niet op al je apparaten zo makkelijk bij’, nou goed ik kom dadelijk nog wel op meer details uit, maar ja dat zijn gewoon dingen die niet alles oplossen wat je nodig hebt.
Office 365 lost niet al je problemen op

Dus ja dan komt eigenlijk mijn idee, of mijn vraag, van hoe kan ik jullie helpen of laten zien hoe het anders of beter kan?

Ik heb daar een pakket voor ontwikkeld de afgelopen jaren, dat noemen we, of ten minste het idee komt van mijn vrouw, en de techniek laat ze dan aan mij over 😊 en dat hebben we het Altijd Veilig in Bedrijf pakket genoemd, want het zorgt ervoor dat, waar je ook bent dat je altijd op een veilige manier bij jouw email, documenten, afspraken, contactpersonen, nou ja verzin het, dat je daar veilig bij kunt, en dat het geback-upt wordt hier in Nederland naar onze datacenter waar je, mocht er dan iets gebeuren met Microsoft of Google of wat dan ook, dat wij altijd zelf jouw data kunnen herstellen zodat jij snel weer terug op de been bent en verder kunt met het ondernemen. Want ja klinkt allemaal leuk maar natuurlijk kan dat bij Microsoft of Google altijd iets fout gaan, of gehackt worden of wat dan ook, waardoor wij niet alleen blindvaren op de dienst daar, maar er zelf voor zorgen dat wij altijd een goeie back-up hebben.

backup data en e-mail back-up

Ik kan die stack wel eens in het kort doornemen, die bestaat namelijk uit een Office 365 business premium account dat is dat je een 50 GB mailbox krijgt en je Office licentie zoals ik net noemde en je gratis shared mailboxen.

Tweede is Google G-suite, die gebruiken we namelijk voor Google Drive zodat jij op alle apparaten wel op een makkelijke manier bij al jouw documenten kunt die nog volledig geïndexeerd en doorzoekbaar zijn.

Derde is onze ESET antivirus inclusief onze eigen unieke ransomware beveiliging. Als je alle verhalen hoort over vandaag de dag met alle cybercriminaliteit, ransomware, malware, phishing, spam nou noem het allemaal op, kijk 100% garanderen kan natuurlijk niemand, maar wij hebben een methodiek gevonden waarin we sinds 2014-2015, 2015 denk ik.

Nadat wij, wij noemen het een policy, een policy is een set van instellingen, een viruspakket uit te doos en als je het gewoon installeert en er blind op vaart dat het gewoon goed is, dan sorry! moet ik je teleurstellen.

Wij geven meer dan 400 instellingen mee aan die antivirus software zodat die zorgt voor een optimale bescherming van jouw gegevens, want daar gaat het uiteindelijk om. En die houden we natuurlijk ook up-to-date, maar in die 400 instellingen, dat is wat het hem doet eigenlijk, dat zorgt ervoor dat jij en jouw systeem en jouw gegevens veilig blijven zonder daarbij al teveel performance verlies, want je kunt natuurlijk alles dichtzetten in een virusscanner maar dan kun je echt niet meer werken op je PC dus dat willen we natuurlijk ook niet dus je moet gewoon altijd kunnen blijven werken en het liefst zo snel mogelijk dus daar zorgen wij voor en ja goed whatever.

High perfomance zo snel mogelijk werken
Dan gaan we naar het vierde component, dat is back-up. We back-uppen zowel je mail als je data, dus je mail gaat van Office 365 naar ons back-up platform toe en hetzelfde geld voor de data die je bij Google Drive hebt staan. Tot slot krijg je toegang tot onze online community, zo kun je met andere ondernemers sparren, vragen stellen, etc. We geven je toegang tot onze online IT trainingen die jouw trainen om het optimaalste uit het pakket te halen zo dat je het meeste effectief gebruik kunt maken van het pakket en daar zitten wel honderden slimme tips en tricks in die gewoon alledaagse dingen vereenvoudigen en verduidelijken voor jou, zodat jij toch weer meer tijd overhoud voor wat belangrijk is voor jouw, dat kan zijn:
  • meer tijd hebben voor je kinderen,
  • je vrouw,
  • iemand,
  • je vriend,
  • je partner,
  • meer tijd voor klanten,
  • verzin het, maar in ieder geval minder tijd kwijt bent achter je PC, laptop, tablet, of wat het dan moet zijn.
Om de dingen gedaan te krijgen die voor jouw belangrijk zijn. Nou, exclusieve aanbiedingen waar je natuurlijk gebruik van mag maken. Ik ga hier geen prijs noemen want dat vind ik niks van een podcast of een video maar goed, het is dus dan het hele samenstelling van het pakket zoals wij het in de markt hebben gezet.
Play Video

Abonneer nu op IT Secret Radio op youtube

Hoe ben ik nou eigenlijk tot dit pakket gekomen?

Vaak zit ik met mijn vrouw op de bank of zitten wij lekker buiten te genieten ‘s avonds en dan hebben we het wel eens over dingen van:
hey waar staan we, waar gaan we naartoe, wat is de beweging in de markt, wat is de vraag
Ik heb jaren en dagen allerlei Clouddiensten verkocht en in de markt gezet wat dat betreft is Cloud wel echt op mijn lijf geschreven. Alleen kan ik nou zeggen dat er in de afgelopen jaren, en dan moet ik toegeven ik ben al 11 jaar bezig sinds 2008, tot 2 jaar terug hadden we dusdanig veel diensten, sommige werkten goed, sommige werkten niet zo goed, maar ze waren allemaal redelijk gevoelig. Dus als er ergens in de hele ketting iets fout ging, ja die ketting is zo stekt als een zwakke schakel, dus dan had je ook gelijk grote problemen.
De ketting is zo sterk als een zwakke schakel
En dan zitten we op de bank en dan hebben het er ’s avonds over van:
ja, ik wil daar niet mee bezig zijn, mijn mensen willen er niet mee bezig zijn, de klant die wil dee ellende niet, die wil gewoon kunnen werken.

Dus wat is nou een basisbehoefte voor elke ondernemer?

Of dat nou een smederij is, een dienstverlenend bedrijf, een cateraar, uitzendbureau, iemand in de handel, iemand die dingen produceert en weet je noem het op, ik probeer maar wat te verzinnen, accountants, andere dienstverlenende takken van sport, winkels, noem ze allemaal maar op, maar ze hebben allemaal die fundering nodig, ze hebben allemaal e-mail nodig, ze hebben allemaal een veilig plek nodig voor hun data zodat ze, als die PC crasht of maakt niet uit hoeveel dat ze er hebben, hoeveel werkplekken, punt is dat die data ergens veilig staat en ook weer snel benaderbaar is om weer snel verder te kunnen werken.
Data en e-mail veilig opgeslagen en geback-upt
Dus we zijn samen gaan nadenken van:
Welke IT-fundering heeft elk bedrijf nodig om anno 2018-2019 IT te kunnen gebruiken als je een auto gebruikt, gewoon je laptop of PC aanzet en werken zonder gezeur of gezeik en allerlei vragen en errors. Nou verzin het allemaal maar op, waar je niet op zit te wachten.
En daar is dit pakket eigenlijk uit voort gekomen, om te voorzien in de behoefte om gewoon overal en altijd veilig in bedrijf te kunnen zijn en daarom hebben we het pakket gewoon het ‘Altijd Veilig in Bedrijf pakket’ genoemd want daar gaat het uiteindelijk om.
Dan komen we op het punt van:

Wat maakt dit dan anders dan vorige clouddiensten?

Wat maakt dit dan anders dan vorige clouddiensten
Het verschil zit hem in de mensen en de ondernemers aan wie wij dit leveren. Die spreek ik misschien 2 keer per jaar, en dan heb ik het over de kleine zelfstandige dus 1 tot 5 werkplekken. Als je gaat kijken tussen de 5-20 werkplekken, die spreken we wat vaker, meer gebruikers, gebruikers maken fouten en dat is vaak onbewust maar het is vervelend en dan zitten daar vaak wat herstelwerkzaamheden aan dus hoe meer mensen, hoe meer kans je natuurlijk hebt op dat soort dingen. Maar ja, dat we ze nou echt spreken over de functionaliteiten van het pakket zelf wat niet werkt, dat zeg ik dat is misschien 2 keer per jaar. Los van dat wij gewoon verder kunnen om de volgende klant te kunnen helpen, kan die ondernemer ook gewoon lekker doen wat hij of zei gewoon zelf wil doen, dan hoeft hij niet bezig te zijn met IT, of met zijn medewerkers die aan zijn jas lopen trekken: ‘hey dit werkt niet! dat werkt niet! mag ik die bellen, dit moet opgelost worden, dat’,
je wordt daar helemaal knettergek van
en die ondernemer die wil gewoon lekker ondernemen, en vooral niet met IT bezig te zijn.
Daar wordt je knettergek van

Ik heb daar eigenlijk 3 geheimen voor...

om maar een bruggetje te slaan, en geheim nummer 1, ik kan ze wel printen maar in zwart-wit vind ik niet zo leuk en op m’n kantoor staat de kleurenprinter, dus misschien voor de volgende keer.

Maar geheim nummer 1 is

het gaat erom hoe je de clouddiensten op de juiste manier combineert. Dus als je naar gereedschap kijkt, ik probeer daar altijd een beetje een metafoor voor te zoeken, je gebruikt tock ook geen kruiskopschroevendraaier voor een platte schroef weet je, dat gaat hem gewoon niet worden dus waarom zou je in hemelsnaam al je bestanden in SharePoint opslaan. Als je weet waar SharePoint vandaan komt en waar ze nu staan, dan is dat product daar niet voor ontwikkeld. Het kan maar ik kan met een kruiskopschroevendraaier een torxschroef ook wel redelijk loskrijgen maar uiteindelijk draai ik hem lam want daar is het gewoon niet voor gemaakt.

kruiskopschroevendraaier voor een platte schroef
Ik hoor van veel ondernemers en van veel mensen in mijn kringen en uit mijn netwerk dat ze echt super tevreden zijn met de Office 365 en als je naar de cijfers kijkt, ik geloof dat ik een maand geleden ergens las dat Microsoft meer dan 80 miljoen mailboxen host.
Dat zijn er natuurlijk gewoon f*cking veel.
Ik bedoel dan kan ik een eigen exchange omgeving inrichten, en een mailbox in de markt gaan zetten maar dat kan ik natuurlijk nooit voor die prijs, want ik moet nog steeds een licentie daarvoor inkopen maar ook qua resources zijn wij daar niet op ingericht om daar actief mee te concurreren of het dan beter doen dan hun dat dan doen. Dus daar is het echt gewoon,
numbers matter weet je?
Het doet er echt toe hoeveel, het is gewoon massa en massa maakt het betaalbaar. Dus Office 365 is helemaal de bom, maar los dat dat alles zou oplossen voor die ondernemer, dat ze eigenlijk daar in de basis allerlei juiste voorzieningen hebben voor hun bedrijf, en dat is dan ook waar het in mijn ogen waar het gewoon niet klopt.  Vraag maar eens, ik daag je uit, vraag maar eens aan vrienden, familieleden, relaties, wie dan ook die Office 365 gebruiken en dan ook alleen Office 365 gebruiken, hoe gemakkelijk hun nou met al hun apparaten bij hun data kunnen? En vraag maar eens of ze het kunnen laten zien. Ik weet het antwoord, maar ik daag je uit, vraag het maar eens.
Office 365 en gemakkelijk met al je apparaten bij je data
Ik hoor namelijk hele andere berichten. Van de week zat er een ondernemer bij mij aan tafel, hij zegt:
Ja Marcel, allemaal mooi en aardig, laat eens even een demo zien?
Ik zei:
Kom lekker langs, en dan laat ik je alles zien.
En die zit daar dan echt van boing (met zijn mond die openvalt):
Mond viel op tafel

Kan dat? Zo makkelijk met één druk op de knop?

Ehh Ja… 

En hij moet gewoon continu nadenken staat die map op Onedrive, of op SharePoint, daar kan ik op mijn telefoon bij, zo moet het op m’n laptop, op m’n tablet werkt het weer anders, dan heb ik nog een Mac, ja daar gaat het maar voor de helft, ja één groot drama jongens.

Data op verschillende apparaten

In het pakket ook, alle functionaliteiten die wij bieden die werken op zowel Windows als op Mac, dus op PC’s, laptops, tablets, telefoons, maakt niet uit, je kunt gewoon op al je apparaten bij diezelfde data, en e-mail, en contacten en agenda of je afspraken.

Vraag of iemand nou echt makkelijk bij zijn data kan met Office 365

Dus ik ben benieuwd, post het hieronder of stuur me een bericht als je iemand hebt gevraagd die, of die nou echt makkelijk bij zijn data kan met Office 365, dus ik ben benieuwd wat je te horen krijgt.

Ja ook daarom, als je nou denkt, als je naar dit verhaal aan het luisteren bent of mijn video kijkt, en je hebt zoiets van:

Oh, dit is interessant voor die, die of die.

Stuur het gewoon door. Wij zijn super blij met referenties, en ik weet zeker dat diegene die jij dit aanbeveelt, ja weet je, die vergeet dit ook nooit want die kan dan veel meer en in veel minder tijd dan wat hij nu kan en dan vergeet hij echt niet wie hem daarmee geholpen heeft, in dit geval jij dus.

De volgende, 

Geheim nummer 2!

Hoe moet ik hem nu verwoorden? 

Veel mensen die hebben een bepaalde overtuigingen of geloof over hoe iets op een bepaalde manier moet werken, en die houden vaak vast aan die oude methodes weet je wel? 

Als ik af en toe naar ons werk kijk, dan heb ik wel het idee dat we af en toe een beetje een people manager zijn, want we zijn meer bezig om mensen te begeleiden in de transformatie van het huidige manier van werken, naar de nieuwe manier van werken, en daarom nemen we ze gewoon aan de hand weet je? En ja dat hoort gewoon bij onze job, bij onze baan, om mensen te helpen vertrouwen te krijgen in het nieuwe systeem. 

In dit geval durf ik wel beiden handen in het vuur te steken dat 98% van de bedrijven er zeker wel op vooruit gaan. Er zal natuurlijk wel 2% zijn waarvan je denkt nou ja, daar hoeven we het niet over te hebben.

het beste resultaat van het jaar

Ja wat is dan, en dat is eigenlijk wel een oprechte vraag:

Wat zou jou weerhouden om of waarom dit voor jouw niet zou kunnen werken?

Zoals ik net zei hebben we talloze branches en ik denk dat dit eigenlijk wel toepasbaar is op alle branches, maar mijn doel is dus bedrijven tot 50 werkplekken of zo, daarboven is niet onze markt, niet ons segment, dan kom je bij de grotere jongens uit. Dat is een keuze.

Dus ja eigenlijk, welk excuus heb jij om waarom dit niet voor jou zou kunnen werken? Ik ben er namelijk echt van overtuigd dat dit beter voor jouw kan werken dan wat je nu ook gebruikt. Even spieken, ja! Dat is dan ook wat ik vaak achteraf te horen krijg, als we bedrijven om hebben gezet, en nogmaals zowel grote en kleine bedrijven middels de methode die ik ontwikkeld heb, lukt het ons om binnen 2 weken vanaf aanvang tot en met oplevering, alles ja nagenoeg geruisloos over te zetten. We zorgen ervoor dat de medewerkers of de ondernemer te alle tijde kan blijven werken. 

Er komt een momentje dat we je moeten beroven van zijn systeem, dat is het moment wanneer wij nieuwe software moeten installeren, en ja daar zal je wel even last van hebben. Maar gedurende de hele traject, zorgen we dat iedereen zowel bij zijn e-mail kan blijven, altijd bij zijn data zodat hij daar zo min mogelijk en zijn medewerkers zo min mogelijk last van hebben. Wij snappen dat je daar niet op zit te wachten en we hebben gewoon werk wat af moet dus ja wij proberen daarin te faciliteren zodat wij zo veel mogelijk op de achtergrond werken en mensen niet lastig vallen daarmee.

Installeren nieuwe software

Dus ja wat ik dan achteraf vaak hoor, en dat is eigenlijk wat ik net wou vertellen, is dat ze ja hadden we dit maar veel eerder geweten dan hadden we dit eerder gedaan. Dan denk ik JEUH!!!! mag ik dit even opnemen?

mag ik dit even opnemen

Dan heb ik er weer een referentie bij voor op de site of voor op social media. Daar zijn ze in Nederland ook vaak niet happig op weet je, we zitten nou inmiddels al op aflevering 45, dat ik dit aan het doen ben, ja, voor mij is het inmiddels redelijk gewoon om voor de camera te staan, ik heb daar niet meer zoveel moeite mee maar als ik het dan aan ondernemers vraag van:

Zou ik jou mogen interviewen en we zetten een telefoon neer die het gesprek opneemt?

Nou ja, dat hebben ze liever niet. Dus ja dat hebben we gehad. Dan, wil je de verhalen daarvan lezen want ik heb een aantal case studies gemaakt en ben inmiddels ook hard bezig om van andere branches case studies te maken, ga dan naar altijdveiliginbedrijf.nl en dan aan de rechterkant kun jij een aantal vragen beantwoorden, het zijn er vier of zo, en als je die doorloopt dan krijg je een case studie toegestuurd die het beste bij jou past zodat je een beeld krijgt hoe dat bij vergelijkbare bedrijven is gegaan, waar ze tegenaan liepen, wat super fijn was, etc. Dus ik zou zeggen vraag hem aan en ik stuur hem je persoonlijk toe.

Dan, 

Geheim nummer 3!

Hoeveel mensen zeggen niet tegen je dat je dat niet moet doen of… Als jij een idee hebt, en voordat je iets gaat doen dan deel je dat met mensen, dat kan je familie zijn, je partner, op een feestje, andere ondernemers, en dat ze dan zeggen ‘hmm’ en dat ze sceptisch zijn

gaat het wel lukken? Kun je dat wel? Moet je dat wel doen?

In mijn ogen, hoe moet ik dat nou netjes zeggen, ze zeggen het met de beste bedoeling mensen, begrijp me niet verkeerd, maar ze zijn vaak zelf niet capabel om groter te denken en ja dat kun jij als ondernemer wel. En dat is ook niet erg, maar ja je neemt vaak aan van mensen die dicht bij je staan, maar die mensen zijn vaak ook wel juist de beperkende factor en die jou tegenhouden om iets te gaan doen waarvan jij eigenlijk zoiets hebt van:

WOW als dit lukt jongens dan gaan we helemaal door het dak en wordt het echt supervet!

En dan gaan we daar, weet ik veel, hoeveel mensen hun leven mee veranderen of helpen, en we kunnen er nog een leuke cent aan verdienen of misschien wel super rijk van worden. En nogmaals super rijk worden is voor mij echt geen doel, ik heb ooit een mooie quote gehoord en die gebruik ik wel vaker:

Ik hoef geen miljonair te worden, maar ik vind wel dezelfde dingen leuk die miljonairs leuk vinden!

Weet je, geld is een middel, net zoals IT, ja je kunt er dingen mee kopen, maar geld is echt geen doel op zich weet je, interesseert me helemaal niets. 

Als ik je hier maar gewoon gelukkig ben, als ik maar kan genieten met me gezin, met me kinderen dan ja, daar doe ik het uiteindelijk voor. 

En daarnaast deze passie is echt om jouw als ondernemer te helpen in het bereiken of het halen van jouw doelen, jouw gewenste resultaten en als ik daar in dit geval de fundering voor kan leveren voor IT zodat jij daarop voort kunt bouwen en kunt doen waar jij goed in bent. 

Nou ja, weet je daar haal ik mijn voldoening uit, en daar sta ik ook dit voor te doen zodat mensen. Vergis je niet hier gaat ontzettend veel tijd, geld en energie in zitten, om het allemaal te maken, te publiceren, live te houden, up to date te houden. Maar ja, nogmaals als het jullie helpt, dan doe ik dat met liefde en met plezier. 

Dus ja even resumé, Office 365, leuk, SharePoint een draak om mee te werken, ik raad het echt niemand aan. Het is echt een keihard statement wat ik hier maak, maar ik zal echt geen SharePoint meer inrichten voor wie dan ook om documenten en bestanden documenten te hosten.

SharePoint Draak om mee te werken

Hoe dan wel?

Ben je nou geïnteresseerd en zou je willen weten van:

Marcel laat maar eens zien of laat me daar meer over weten?

Ik geef regelmatig een online training, ik weet nog niet hoe vaak ik die ga doen dus het aantal plaatsen daarin is beperkt. 

Ik wil graag alle vragen één op één kunnen beantwoorden en dan moet die groep niet te groot worden want als er een paar honderd man in zitten dan ben ik 5 uur lang vragen aan het beantwoorden, daar zitten jullie niet op te wachten, en ik ook niet. 

Dus: ‘Ik wil zo voor de training max. 2 uurtjes aanhouden’. Maar daarin laat ik je dus zien wat we daaraan doen, hoe het werkt, wat het voor andere bedrijven heeft gedaan, en nogmaals dit is meestal op dinsdag en we beginnen om 19:45 uur.

Ben je geïnteresseerd? Dan kun je jezelf inschrijven op altijdveiliginbedrijf.nl/online-training of /mastermind, dat mag je kiezen, net wat je kunt onderhouden, als je dit in de auto luistert of je onderweg bent net als ik dat vaak doe met podcasts. 

Ik luister eigenlijk alleen maar podcasts terwijl ik aan het fietsen of sporten ben, ik mountainbike graag. In plaats van muziek, verbreed ik graag krijg mijn kennis door naar podcasts te luisteren, en dat is één. En dan de volgende vraag is ‘nou wil je niets missen over mijn tips en tricks die ik deel of andere IT geheimen, we hebben niet voor niks blog.itsecretsradio.com waarin ik dit soort dingen post en bijhoud, nou ja op instagram ben ik zeer actief. Volg me @mmartensinsta of op Youtube kun je me ook vinden als je naar Marcel Martens zoekt. 

Dus leuk dat je er was, super bedankt dat je er was en deel dit met degene waarmee jij denkt dat het interessant kan zijn, en dan zie ik je graag de volgende keer weer en fijne dag en groetjes van Marcel Martens.

Leave a Comment

Altijd en overal, veilig bij je documenten en e-mails. Plus meer tijd om te ondernemen net zoals 250 ondernemers die jou al zijn voorgegaan.

Volop technisch onderlegd en zou zomaar in de Matrix geboren kunnen zijn, die graag een chip in zijn hoofd zou hebben geplant, die eigenlijk gewoon een nerd is en die deze IT dingen in zijn dromen kan fixen – de mogelijkheid om de tijd van stress en frustratie achter het toetsenbord te verminderen….
Om uiteindelijk ALLEEN bezig te zijn met de dingen die ertoe doen.
Marcel Martens, Trotse echtgenoot en vader van drie prachtige kinderen.
M – IT Services founder and computer engineer.

Altijd en overal, veilig bij je documenten en e-mails. Plus meer tijd om te ondernemen net zoals 250 ondernemers die jou al zijn voorgegaan.

Ontvang als eerste de nieuwe releases!

Voer je e-mailadres hieronder in en ontvang een melding wanneer een nieuwe afleveringen live gaat.

×