IT Secrets

IT Secrets #1 Hoe ik IT gebruik om mijn bedrijf te laten groeien

Hey Hallo en welkom bij de allereerste IT Secrets Podcast. Ik ben super enthousiast en heb er ontzettend veel zin in! Vandaag gaan we het hebben over Hoe ik IT Gebruik en inzet om mijn bedrijf te laten groeien.

Hey Hallo en welkom bij de allereerste IT Secrets Podcast. Ik ben super enthousiast en heb er ontzettend veel zin in!
Vandaag gaan we het hebben over Hoe ik IT Gebruik en inzet om mijn bedrijf te laten groeien.
Allereerst even dit, ik heb er lang naartoe gewerkt om Podcast te gaan maken om jullie te helpen en eindelijk is het dan zover ????
mijn eerste Podcast joehoeoe!!!
Ondanks dat ik een beetje verkouden ben wou ik dit toch met jullie delen en de lancering van IT Secrets niet langer uitstellen.
Dus ik klink misschien een beetje doffer dan normaal en ik hoop dat mijn Audio Filtertje in Adobe Audience het weg kan filteren haha.
Ik ben al mijn hele leven IT’er en merk dat ik daardoor altijd alles probeer te vereenvoudigen en efficiënter probeer te maken zodat ik meer kan doen in minder tijd.
Dit heb ik ook met vrienden, familie en relaties geprobeerd haha  en ik ben erachter gekomen dat dat met relaties niet werkt ????
Mijn ervaring is dat je veel tijd moet investeren om relaties op te bouwen en te onderhouden. Dat is ook een van de belangrijkste redenen waarom ik deze IT Geheimen wil delen.
Hiermee wil ik namelijk alle ondernemers ontzettend veel kennis en meerwaarde geven waar ze bij een ander flink voor moeten betalen.
Hoet doel is dan ook dat jullie dit zelf toe moeten kunnen passen in je bedrijf waardoor je je weer kunt focussen op je klanten, groei en toekomst.
Klink goed toch? Blijf lekker luisteren zou ik zeggen.
Waarvoor ben jij eigenlijk ondernemer geworden?
Goeie vraag toch?
Ik ben ehh wat zal het zijn 1996 of zo begonnen met Technische informatie heten dat destijds op het TLE in Eindhoven
ene ja dat was leuk maar ik vond werken eigenlijk veel leuker. Dus het eerste jaar heb ik goed mijn best gedaan op school en daarna vond ik het in de praktijk toepassen veel leuker dan de lessen volgend daar van de leraren.
Ik was dan ook meer niet op school dan wel op school en ja dat heb ik 3 jaar lang kunnen verbergen voor mijn ouders maar ja uiteindelijk moet er toch een keer een diploma komen.
Dus in het 4e jaar vroegen ze van hey hoe zit het nou met je diploma gaat dat nog eens een keer komen of hoe zit dat?
ene ja toen moest ik natuurlijk met de billen bloot. ene hahah eh ja hebben we wat heftige gesprekken gehad thuis waarin ik heb moeten vertellen waar ik van de 4 jaar zo;’n
3 jaar alles bij elkaar gespijbeld heb en ja daar waren ze natuurlijk niet blij mee.
Ze hebben een hoop geld in die opleiding en mij gestoken dat ik die opleiding kon volgen voor mijn toekomst en ik heb er eigenlijk een beetje met mijn pet naar gegooid.
Dus ja mijn ouders betaalde voor de opleiding en ik was overdag lekker aan het werk en in het weekend lekker op stap en niets was te gek.
Dus ik had afgesproken  met mijn ouders of in ieder geval die drongen sterk aan van je maakt het af en dat doe je op eigen kosten dan leer je ook zelf te betalen voor je zaken.
En als je je diploma binnen hebt dan kijk je maar verder. We raden altijd aan om door te blijven studeren maar goed we willen in ieder geval dat je 1 diploma hebt en wat je  daarna doet moet je zelf maar weten.
Dus ja dat was het 5e jaar en toen heb ik eigenlijk 3 jaar in 1 jaar ingehaald. Heb ik kei hard lopen bikkelen want ik wou er natuurlijk vanaf en ik wou lekker gaan werken. Ik vond het veel leuker om met mijn handen bezig te zijn.
ene ja mensen te helpen met hun it vraagstukken zodat zei ook weer konden doen waar ze goed in zijn en wat ze wilden doen.
Aan het einde van het 5e jaar ging ik naar, ik weet niet hoe dat toen heette, de directeur van de afdeling of van de opleiding en vroeg volgens mij heb ik alles gehaald en ik wil mijn diploma op komen halen.
Dus die keek even in het systeem en zei ja je hebt nog niet alles gehaald want hier sta je nog onvoldoende voor. Dus ja dat kan niet want daar heb ik toen een heel werkstuk en onderzoek over MP3 voor ingeleverd.
Toen zei hij ja daar weet ik niks van daarvoor moet je bij de leraar zijn. dus goed ik naar die man toe en, ik weet zijn naam even niet meer maar goed, ik kwam daar aan en ik vroeg aan hem ik zei van ja ik heb toen en toen dit gemaakt met deze klasgenoot,
boy heette die jongen ik weet zijn naam zelfs nog, ik zei maar ja daar staat een onvoldoende op mijn rapport en daardoor krijg ik mijn diploma niet.
Ik zeg eh hoe gaan we dat oplossen?
Ja hoe gaan we dat oplossen… dan moet je het even opnieuw inleveren. jahh moet je het even opnieuw inleveren??? ik zeg ik heb het al ingeleverd dus ik zei ik kan die klasgenoot nog wel eens even bellen om te vragen wat voor cijfer die er toen voor had en Nee zei die man ik wil best even kijken wat ik nog heb liggen maar
als ik het niet kan vinden moet je het zelf aanleveren.
Je moet je even voorstellen, in die tijd dat was pre 2000, geloof het of niet maar we werkten nog met floppy’s dus whaha ja dat was een werkstuk van 2 jaar daarvoor. Dus denk je nou echt dat ik die Floppy nog kon vinden?
Tuurlijk niet, dus ik uiteindelijk weer terug naar die meneer en ik zeg eh heeft u het kunnen vinden want ja ik heb die Floppy niet kunnen vinden en Joost mag weten waar dat ding is.
Nee nee nee ik heb niks kunnen vinden. Ik vraag me af of hij überhaupt heeft gezocht heeft of niet. Dus ik vroeg van ja en Nu wat ik wil toch mijn diploma hebben???
ja ja dan moet je opnieuw  examen doen. Wat? moet ik dan weer helemaal zo’n werkstuk opnieuw gaan doen?
 Nee nee nee danne hier heb je dit boek, lees dat maar door en dan mag je eh krijg je  begin van volgend schooljaar krijg je examen.
BEGIN VOLGEND SCHOOLJAAR??? dat is jaar 6 hé….
Ik weet niet maar kunnen we dat niet dit jaar afronden?
Nee dat gaat niet meer dit jaar doen we geen examens meer.
Dus ik heel de zomer, letterlijk die PUL, dat is een boek van 400 pagina’s  of zo in het Engels allemaal over netwerk protocollen, zeg maar de taal die je computer met internet praat, toen hadden we wel al TCP/IP maar goed er zaten ook nog een hoop andere talen in die inmiddels haha al niet meer gebruikt worden.
en daar kreeg ik dan examen in echt serieus dat was echt taaie stof waar ECHT NIEMAND op zit te wachten.
Maar ja ik wou mijn diploma dus schouders eronder een door bikkelen die zomer en begin van het schooljaar examen gedaan en EINDELIJK had ik mijn diploma.
Dus ja ik mocht aan het werk en daar was ik blij mee het heeft me zelf geld gekost en daar heb ik natuurlijk het nodige van geleerd.
En toen ben ik, ja ik was natuurlijk al aan het werk in die zomer, want ik wist dat ik nog maar één examen hoefde te doen.
Volop in de IT bezig elke dag. Dat is mijn passie helemaal mijn ding elke dag weer klanten helpen. Daar haalde ik veel voldoening uit, nog steeds, als ik een mooie oplossing kan maken voor iemand die daardoor weer meer kan doen of dingen makkelijker kan doen, daar haal ik gewoon ontzettend veel voldoening uit.
En Bij dat bedrijf heb ik dan ook de kans gekregen om me eigen verder te ontwikkelen in de specifieke taak waar ik heel veel voor voelde, en nog steeds hé Microsoft in combinatie met Citrix.
Ik heb toen in 3 maanden tijd iets van 7 examens gedaan dus echt 3 maanden nul social live. Ja ik werkte 8, 9 of misschien wel 10 uur per dag.
Ik begon ochtends vroeg en dan at ik ma, di woe en donderdag op kantoor en dan tijdens het eten zat ik al weer in de boeken en ik had daar misschien wel 5 tot 8 computers en servers staan waar ik van alles op zat te installeren en te testen en eigenlijk in de praktijk te brengen wat ik in de boeken aan het leren was.
En dat was dan 3 weken thuis studeren en dan 1 week naar een opleidingsinstituut waar we eigenlijk nogmaals die stof doornamen met de leraar en dan in die week kreeg je ook 1 of 2 examens.
En dat 3 maanden lang en daarna had ik 7 certificaten van Microsoft en mocht ik mezelf Microsoft Certified System Engineer noemen.
Super trots en super leuk en ik geloof daar ook meer in dan, en dat is persoonlijk, in dat het opleidingssysteem hier in Nederland ja allemaal leuk, alleen je doet er zo lang over om elke week maar en klein beetje van een bepaald iets te leren en ik geloof veel meer in dat als jij, ja op een bepaald vakgebied of bepaald gebied iets
eigen wilt maken en je doet, zeg maar een totale onderdompeling door gewoon 3 maanden je terug te trekken en alles te leren wat er te leren valt haha over die materie.
Ja dat je dat dan veel sneller tot je kunt nemen en ja wat je eigenlijk een expert gemaakt op dat gebied. Je stopt niet totdat je weet hoe je het moet doen en dat je het gewoon kunt dromen.
En niks ten nadele van de opleidingen hier wat ik bedoel ik denk echt dat we bevoorrecht zijn ten opzichte van de rest van de wereld en dat we niets mogen klagen en dat we het super goed hebben.
Daarna kon ik lekker aan de gang. We hadden op een gegeven moment daar boven een vergaderruimte en een demo ruimte of zo want in die tijd doordat ik die kans heb gekregen om me toe te spitsen op iets waar mijn passie ja ligt.
Had ik op een gegeven moment een idee van, we hadden een hele hoop scholen die we op Citrix hadden aangesloten, eigenlijk een beetje de voorloper op het werken in de Cloud. En ik zei ook toen tegen mijn baas, Harry heette die man, dat was ergens rond 2000 ik zei Harry als we hier boven nou eens die vergaderzaal opruimen en die demo ruimte, zoveel demonstraties geven we toch niet, huppatee alles weg ermee en we zetten hier een hoop servers neer in rekken en we gaan Word en Excel verhuren voor een bedrag per maand of per uur verzin het. Moet je kijken hoeveel scholen we dan kunnen bedienen als we dan gewoon standaard toepassingen die elk bedrijf nodig heeft vanuit hier kunnen aanbieden.
Ja ik denk dat het z’n tijd te vroeg was en ik werd een beetje uitgelachen haha dat gaan we dus lekker niet doen. Maar ja als we dat in die tijd hadden gedaan dan had ik dit hier nu niet zitten vertellen denk ik.
Dan ehh hadden we ergens lekker op het strand met onze voetjes in het zand gezeten met een cocktail erbij of zo.. hahaha
Goed die passie is altijd gebleven en in 2008 heb ik de stap genomen om, ja na grootte bedrijven, kleine bedrijven en voor alles en iedereen gewerkt te hebben en mooie oplossingen gemaakt te hebben heb ik eindelijk de knoop doorgehakt om toch voor mezelf te beginnen.,
Ik ben eerst begonnen met een stuk consultancy om zo geld te verdienen waarna we ja eigenlijk elke cent lieten we in de zaak zitten. Mijn vrouw betaalde, toen waren we nog niet getrouwd, maar die betaalde mijn hypotheek zodat we alles konden sparen om eindelijk te gaan investeren om vanuit daar clouddiensten op de markt te gaan zetten.
Dus dat is een beetje mijn achtergrond en waar ik vandaan kom en ja weetje ik geniet er gewoon elke dag van, van het ondernemen van de vrijheid die ik daarmee krijg en ja toch op het eind van de dag de gezichten van de mensen waar je een mooie oplossing voor hebt kunnen maken of die je met een probleem hebt kunnen helpen waardoor ze
gered zijn van bepaalde zorgen. En uiteindelijk draait het er gewoon om dat wij helpen de problemen en uitdagingen op te lossen van de klanten zodat wij hun hulpen om hun doelen te bereiken.
En zo zie ik IT het is een stuk gereedschap wat je kunt gebruiken als je het goed inzet dat het gewoon super veel voor je kan doen.
Nou ja dat is een beetje wie ik ben en waar ik vandaan kom en waarvoor ik doe wat ik doe.
Nu wil ik wel even een bruggetje slaan naar Tony Robbins.
Ik weet niet maar de meeste zullen hem vast wel kennen.
Hij schreeuwt nogal eens een keer en ik hou daar wel van. Maar ik ben vooral fan van, zoals hij het NET Time, No Extra Time, en dat is dan ook hoe ik de achterliggende gedachte voor IT Secrets Radio. De mensen net als ik hé de ondernemers die vaak en veel in de auto zitten.
Efficiënter met hun tijd om kunnen gaan en in de tijd, in plaats van naar de radio te luisteren en misschien een telefoontje te plegen, kun je als je in de auto zit voor een half uur tot een uur kun je ook 1 of 2 of 3 Podcasts luisteren en zo je kennis verbreden en ja eigenlijk elke dag blijven leren om slimmer, beter te worden en ja eigenlijk je concurrent voor te blijven want
hoe ik het zie in de markt is, ik hoef maar 2 millimeter hoger te springen dan mijn concurrenten en ik ben de beste en de snelste. Ik hoef niet perse allemaal nieuwe dingen te doen of hele ontwikkelingstrajecten te doorlopen om ergens een nieuw product te lanceren want het wordt morgen toch weer gekopieerd.
Ik moet gewoon zorgen dat ik net die 2 millimeter beter doe dan de rest in de markt en dan steek je gewoon met kop en schouders er bovenuit.
Dus ik maak heel veel gebruik van NET Time ik ben ook echt Tony Robbins fans. Dus ik denk dat ik minimaal 1 of 2 keer per week naar iets van hem luister of kijk. Het kan ook een YouTube filmpje zijn. Ik hoef niet perse het filmpje te zien maar ik kan in de auto toch luisteren naar de audio.
en dat is voor mij ook gewoon slim IT inzetten he. IT gebruiken om je bedrijf te laten groeien.
Als ik in de auto een Podcast op Spotify of iTunes of net wat en of YouTube kun je ook tegenwoordig via appjes downloaden zodat je niet je bundel er in 1 keer doorheen brast zeg maar. Ja ik maak daar graag gebruik van en ik deel die tip met je. Doe er je voordeel mee ik hoop dat het je net zoveel brengt als dat het mij heeft gebracht en nog steeds brengt.
Ik denk dat ik dit nu een paar jaar doe en daardoor wel flinke stappen heb kunnen maken waar de anderen daar de tijd niet voor heeft of neemt.
In deze Podcast series zal ik dan ook regelmatig iemand bij naam noemen waarvan ik overtuigd ben dat iedereen ondernemer daar baat bij kan hebben en wat van kan leren.
Ja ik doe dat omdat ik dat oprecht meen en waar ik zelf ook gebruik van maak. Dat is ook waar heel deze Podcast voor staat.
Ik laat je zien welke dingen ik leer, ontdek en toepas en ik neem je daar in mee en ik hoop dat je daar wat aan hebt.
Door de dingen te automatiseren bespaar je tijd en los van de tijd gebeurt het ook altijd op de zelfde manier en dat heeft wel wat voordelen.
Je weet gewoon dat als je boven in de machine er iets in gooit komt er onder een bepaald product er op een bepaalde manier eruit.
Dat is wel zo handig dan heb je meer tijd om te ondernemen en te doen wat je eigenlijk wil doen.
Het geeft je rust als je weet dat je altijd veilig in bedrijf bent. Vooral vandaag de dag met al de Ransomeware, hacks en andere ellende.
Als je het één keer goed in richt heb je gewoon ontzettend veel rust en hoef je je eigen niet bezig te houden met IT want ja wat ik ook zeg het is een stuk gereedschap en dat moet het gewoon doen als je het nodig hebt.
Veel meer verwacht je er misschien wel van maar als het je teleur stelt dan is het veel erger natuurlijk.
Dus mijn idee als je het gewoon 1 keer ECHT goed inricht en je besteed er 1 keer TIJD Aan om er over na te denken wat kunnen nou bepaalde delen voor me doen.
Denk dan bijvoorbeeld aan hoe zou het zijn als je weet dat al je bedrijfsgegevens dagelijks geback-upt worden, dat je daar NOOIT meer over na hoeft te denken. Hoeveel rust geeft je dat?
Van nou ja kan best zo zijn dat er ergens een keer een laptop gestolen wordt of misschien brand uitbreekt. Hoe relaxed is het dan als je gewoon weet dat je data veilig is.
Natuurlijk is het allemaal heel vervelend en een hoop ellende maar ja je gaat naar de Media Markt of iets dergelijks en je koopt een nieuwe apparaat en je download je spullen en je kunt gewoon weer lekker verder.
Hoe zou de wereld er voor jou uitzien als je altijd op al je devices dus je laptop, tablets, telefoons en verzin het allemaal maar wat je vandaag de dag bij je hebt. Als je daar all je e-mail, contactpersonen en agenda afspraken bij de hand hebt.
Dat je nooit meer na hoeft te denken van Heee heb ik die mail nou daar verzonden of toch daar verzonden. Synchroniseert het allemaal wel. Hoe zou die wereld eruit zien al dat zo allemaal automatisch zou gebeuren.
En hoe relaxed zou jij ondernemen wetende dat je laptops, computers en alle andere apparaten gewoon echt super goed beschermd zijn tegen alle virussen en ransomewares van vandaag de dag?
Nou wil jij daar meer over weten ga dan naar: http://blog.itsecretsradio.com/en klik rechts boven op Gratis Training
Oh ja, Wil je op de hoogte blijven en niks missen ga dan naar blog.itsecretsradio.com en klik op community om lid te worden van onze FaceBook Group: IT Secrets.
Dit is het centrale punt waar wij updates posten en waar je met andere ondernemers kunt sparren om je bedrijf te laten groeien.
Super leuk dat jullie er waren er zullen er de komende tijd nog vele volgen en we spreken elkaar snel.
Fijne dag en onderneem ze.
Groetjes,
Marcel Martens
IT Secrets

Altijd en overal, veilig bij je documenten en e-mails. Plus meer tijd om te ondernemen net zoals 250 ondernemers die jou al zijn voorgegaan.

Volop technisch onderlegd en zou zomaar in de Matrix geboren kunnen zijn, die graag een chip in zijn hoofd zou hebben geplant, die eigenlijk gewoon een nerd is en die deze IT dingen in zijn dromen kan fixen – de mogelijkheid om de tijd van stress en frustratie achter het toetsenbord te verminderen….
Om uiteindelijk ALLEEN bezig te zijn met de dingen die ertoe doen.
Marcel Martens, Trotse echtgenoot en vader van drie prachtige kinderen.
M – IT Services founder and computer engineer.

Altijd en overal, veilig bij je documenten en e-mails. Plus meer tijd om te ondernemen net zoals 250 ondernemers die jou al zijn voorgegaan.

Ontvang als eerste de nieuwe releases!

Voer je e-mailadres hieronder in en ontvang een melding wanneer een nieuwe afleveringen live gaat.

×