IT Secrets

#27 Check & Stuur Bij (week 3)

Review van deze week met als hoogtepunt 50% aan vervolgafspraken voor de mail merge actie!
Check & stuur bij

Subscribe to IT Secret Radio channel on youtube

Hey hallo en welkom bij: ‘wat heb ik vandaag gedaan om mijn bedrijf verder te laten groeien?’ Het is zondag en vandaag reviewen we de week. In dit geval week 3. Over wat we deze week allemaal gedaan hebben en wat daar de resultaten van zijn. Jullie weten dat ik mijn… voor degenen die net aansluiten: ik ben mijn reis naar de groei van mijn onderneming aan het documenteren en daarbij probeer ik erachter te komen, wat werkt wel, wat werkt niet? En dat leg ik vast en dat deel ik met jullie, zodat jullie eigenlijk gewoon een hele hoop tijd kunnen besparen en je kunt focussen op de dingen die wel werken. Je mag dat van mij kopiëren. Niet letterlijk natuurlijk, maar de dingen die bij mij werken. Ik zou zeggen: pas ze toe voor jouw bedrijf en ik hoop dat je dezelfde resultaten krijgt of als ik en wellicht nog beter. En dan hoor ik graag van je uiteraard wat je anders hebt gedaan, zodat ik daar ook weer van kan leren. En dat kan toepassen in mijn bedrijf.

Het succes van de week!

Het grootste succes van deze week… en ja, ik heb het al eerder gezegd deze week, mijn agenda die puilde helemaal uit. We hebben twee weken geleden een mail merge gedaan. Even spieken welk nummertje dat het was. En maakt ook even niet uit, verwijs ik straks wel even naar. En ja, daar heeft bijna 40%… 38% heeft gereageerd van de 116 die ik aangeschreven heb. Die heb ik allemaal een uitnodiging gestuurd om een afspraak met mij te maken. Of van sommige kreeg ik al reacties terug: ‘joh, bel lekker wanneer het je uitkomt, allemaal goed’. Ik heb er daar… 25% heb ik inmiddels een afspraak dus mee gemaakt. En ik denk dat ik er nu… even denken… drie, acht en drie… dat is 14 uit m’n hoofd; 14 heb ik er gesproken. Nou, echt een succes, ik werd er helemaal dolgelukkig van en enthousiast om niet alleen ondernemers uit de ondernemersvereniging te spreken, want op die manier leer je ze ook wat kennen. Nou ja, wie wat doet en zo kun je elkaar nog is helpen.

Maar veel belangrijker of veel leuker is dat van die 14 heb ik volgens mij al zeven vervolgafspraken staan. Ja, dat is natuurlijk hartstikke mooi en ja, dit vraagt naar meer. Ik krijg hier honger van. Als zijnde niet trek om te eten, maar wel om meer van dat soort lijsten te gaan maken. Wij zijn ook sponsor bij TOP Oss, daar zitten we ook in de businessclub. Die hebben natuurlijk ook een hele hoop leden, dus ik denk dat ik daar ook zo’n lijst ga maken en eigenlijk die ondernemers gewoon dezelfde mail ga sturen om op die manier te kijken of we daar wellicht dezelfde resultaten en animo krijgen en in ieder geval in directer contact komen met de ondernemers die daar ook lid zijn en deelnemen.

 

Resultaten van de week

Dan de resultaten van deze week. Zoals ik zei… vorige zondag zei ik van: ‘nou, misschien moet ik toch met die fotootjes iets anders gaan doen. Dat ben ik eigenlijk vanaf maandag gaan doen. En daar heb ik ook een berichtje geprobeerd te promoten… ja, promoten? Ik denk dat het een promotie is, ja. Om te kijken van: wat doet het dan? En hoe vaak kijken die mensen dat dan? Zie ik dat hier. Wat opvalt is dat het met name door mannen tussen de 25 en 34 is bekeken. Dus we hebben 1186 mannen bereikt waarvan er 250 meer als 10 seconden hebben gekeken. Dat is wel goed. Die kan ik nog wel eens een retarget sturen met de nieuwe video. Dat ga ik jullie van de week laten zien. Dat is dus een actiepuntje voor deze week. Drie centen, vier centen per resultaat. Dat is natuurlijk helemaal niks qua kosten. En als ik op die manier die doelgroep… dit zijn er… dit is wel… oh, natuurlijk… 400 gezien. 86 meer dan 10 seconden. Ik ga gewoon heel deze doelgroep retargeten, kijken wat dat uitkomt. Dus die ga ik retargeten met de video die daarna kwam en ik denk zelfs daarna met de nieuwe mini-webinar, want ja ook.

Goede resultaten

Ja, jongens, ik heb jullie dit al eerder verteld. Ik sport graag ‘s avonds en daarom zat ik hier altijd lekker in m’n t-shirtje, want dan heb ik het lekker warm na het sporten. Maar ja, jullie zien dit waarschijnlijk overdag, want ik neem dit vaak ‘s avonds op dus ik had zoiets van: nou, ik trek gewoon netjes een overhemd aan, dat komt iets anders over. Ik denk niet dat dat het verschil maakt, maar het is in ieder geval iets wat ik ga proberen.

En dan ga ik mijn mini-webinar ook opnieuw opnemen. En die zal ergens deze week komen denk ik. Dus die post ik dan wel opnieuw. En nou ja, hier dus op zich wel veel mensen die dus 1130 mensen, mannen en vrouwen. Vrouwen hetzelfde, maar kijk… 10% maar wat meer dan 10 seconden kijkt. Dus ik denk dat ik wel de focus echt op de mannen kan hebben hiermee. Als het anders is, laat het me vooral weten. Reageer, zeg wat klopt, wat niet klopt. Zo denk ik erover en dus ja, dat was even een probeersel voor een paar tientjes. En ik denk dat als we die mensen retargeten dan gaat dat helemaal leuk worden. Dus dat was één. Dan hebben we gewoon de pagina met de statistieken. Ja, daar zal er dan wel even eentje uitklappen. Deze, kijk 5.500, 101 organisch. Dat is even ter vergelijking van de rest. Ik heb wel het idee dat het ietsje minder wordt. Ja, hier ging iets fout. Deze die heb ik middels volgens mij een scheduled post gedaan. Daar ging de foto niet goed, de beginfoto, dus die had een willekeurige beeld gepakt ergens halverwege de video. En die heb ik eigenlijk pas vandaag gedeeld vanuit mijn eigen account, omdat ik daar de meeste mensen natuurlijk een link mee heb. 

Retargeting campagne

Ik ben begonnen met Hootsuite deze week. Ik had eerder een post gedaan ook over van nou welke de… hoe moet ik het zeggen?… social media content manager of publish manager ken jij? Heb ik een aantal reacties op gehad, niet super veel. Vond ik wel jammer moet ik zeggen. Ik had er wel wat meer reacties op verwacht. En middels Hootsuite ben ik nou van alles allerlei dingen aan het proberen en testen dan toch maar. Ik vond het niet heel intuïtief, ik moet veel zoeken. Dus ja, dan heb ik al zoiets van… hmm, als ik daar dan ook nog geld aan uit moet geven… Maar goed, wie niet waagt, wie niet wint. Dus ik heb de stap genomen en ik ben het maar gaan proberen. Dus deze week ook daarin als het goed is… Instagram… ik ben helemaal niet bekend met Instagram. En nadeel ook dat dat eigenlijk alleen maar vanaf je telefoon kan en nou via Hootsuite heb ik gevonden dat het ook kan. Maar ja, ik weet dus niet eens hoe ik hier naar mijn eigen posts kan kijken, want die zie ik niet eens. Behalve dan eentje die ik eerder heb gedeeld. Okay. En dat was dus deze. Dus ja, ik heb zoiets van dit moet echt wel fors omhoog en middels dat promoten en retargeten ben ik aan het kijken of we dat omhoog krijgen, waardoor we dus op het doel is op IT-Secrets op de pagina gewoon meer volgers te krijgen. En ja, meer interactie

Social media marketing

Nogmaals, als je tips hebt, laat het me weten. Reageer hieronder. Super leuk! Alle kritiek of op- en aanmerkingen zijn welkom. En dan ga ik voor nu even door naar LinkedIn. En dan hebben we… waar is activity? Hier. Even kijken… Ja, die mini-webinar; ik vond hem zelf ook niet heel sterk. Die ga ik zeker opnieuw doen. 142 views. Nou, deze 294, 204. Ik heb wel het idee dat het wat afneemt. 146, 190, dat dan toch weer niet. 216. Wanneer is dit? Eén week geleden. Ik merk wel dat ze het na een week echt wel meer views gaan krijgen ofzo. Ik denk dat het toch wel even om me heen gaat? eer dat die views doortikken. Dus dan is deze misschien nog helemaal zo slecht niet, omdat ik binnen een week al 300 views te krijgen. Maar goed. Dat is LinkedIn. En weinig reacties. Weinig likes eigenlijk. Ik zie op LinkedIn nog wel dat het zakelijk is, daar eigenlijk heel weinig interactie is. Dus ook daar als iemand daar tips over heeft, laat het me vooral weten.

Dan de… ja, die hebben we eigenlijk hier al gehad. Dat is natuurlijk hetzelfde waar we hier dalijk uitkomen. Dus die kan ik overslaan. YouTube, kanaalcijfers, nou ja, dat blijft eigenlijk wel leuk omhoog gaan. Ja toch, die ‘check de week’, die doet het toch goed. Die blijft het goed doen. Leuk om te zien, dus ik ben benieuwd wat deze volgende week doet. Kijk, staan alle twee bovenaan; ‘check de week’ nummer één en nummer twee. Dus dan komt dalijk de derde bij… kijkcijfers. Wat is dit dan? Gegevensverwerking. Die zijn er nog niet ofzo? Apart. Die zullen ook al wel ergens… kijk 43 minuten vanuit vertonen. YouTube-zoekopdrachten op basis van VoIP. Serieus? Nou, dan gaan we even kijken. YouTube… als ik hier nou zoek op VoIP. Dan staan wij toch niet bovenaan? Hier zie ik ons niet bij staan, dus. Misschien met hoofdletters of geen incognito-tab. Dat wil misschien ook nog wel helpen. Mooi. Nee, hier staan wij niet bij. Dus daar besteed ik geen tijd aan. Is misschien met de… maar ja, toch 6,9%. Ik vind het toch gek. Weergave: één. Eentje gaan we niet verder inzoomen, is helemaal niet interessant.  

 

Youtube kanaalcijfers

Dan ‘kijkers interesseren’, daar heb ik nog te weinig gegevens voor. Okay. Maar ja, ondertiteling. Dat ben ik wel aan het overwegen, maar ja, jongens dat kost zoveel tijd. Ik snap dat heel veel mensen die video’s bekijken op hun telefoon, terwijl ze misschien wel aan het werk zijn of waar dan ook, liever niet direct het geluid aan hebben staan. Dus als je dan ondertiteling hebt, krijgen ze toch het hele verhaal mee. Dus ja, er staat alleen… dat zal wel één die hoog op mijn wensenlijstje staat om mee te beginnen. Maar ja, je begrijpt als ik ‘s avonds hier om 22:00 uur dit ga zitten doen en… ik ben aan het proberen om een virtueel team om me heen te bouwen.

En dan bedoel ik niet iets geautomatiseerds, maar wel gewoon mensen van vlees en bloed. Maar die niet bij mij in dienst zijn, zodat we een contentteam kunnen gaan creëren die… nou ja, stel ik maak vijf videootjes in het vooruit. Dus ik maak vandaag de video, die zou over vijf dagen gepubliceerd moeten worden, dat dan… ik maak vandaag voor jou die video, die zet ik op Google Drive neer waar dat team ook toegang toe heeft en hun kunnen dan alles editen en doen en voor mij apart zelfs nog via Hootsuite uploaden om zo het overal te publiceren en te doen.

Creëren contentteam

Dus dan hoef ik alleen maar dit te doen en dan wordt de rest verzorgd. Alleen daar ben ik nog over aan het puzzelen, nadenken, wie, wat en hoe. Ik doe dat al wel voor de podcast en ik doe dat ook voor de website en ik doe dat ook voor andere zaken en ook daar ga ik binnenkort denk ik gewoon een podcast-aflevering aan wijden. Over hoe ik mijn virtueel team rondom me heen vergaar en inzet om mij eigenlijk gewoon een hele hoop tijd en werk uit handen te nemen, waarbij het ook nog goed betaalbaar blijft, want ja, even eerlijk gezegd, als je dat hier in Nederland zou doen, ja, we willen allemaal een boterham verdienen hier. We willen leuk wonen en doen dus. De huurtarieven hier die zijn echt niet interessant daarvoor. Dan wordt het gewoon te duur per aflevering om iets te maken zonder dat daar direct inkomsten uit voortkomen. Dus die kosten die moeten laag blijven om dit voor jullie te kunnen blijven doen. Dus ja, daar ga ik het ook nog wel over hebben van de week. 

Kosten en baten virtueel team

Terug even naar video’s. Ja, die weergaven hier, slaat natuurlijk nog steeds nergens op. Ik wil wel even terug naar die tabel die ik eerder had. Dus nou, klik ik even op deze. Juist. Klikfrequentie, 100%. Ja, bij eentje, okay. Dat is nogal makkelijk dan. Kan natuurlijk zijn als een titel heel erg pakkend is, dat ze daardoor gewoon hoger doorklikken. Ja, die deed het ook goed. Maar ja, 10 hoe verander ik ze. Nou is die van gisteren natuurlijk ook een beetje… dat gaat een beetje over hetzelfde basisonderwerp natuurlijk. Hoe verander je valse overtuigingen? Kijken, zou ik zeggen. Leuk, zeker leuk als het lukt, want het brengt je zo verschrikkelijk veel. Ja, sorry jongens, ben een beetje verkouden. Dan Twitter, ja tweets. Prima, ik tweet ook elke dag. Nogmaals, ik heb helemaal niks met dit platform Twitter. Ik hou er niet van, ik snap het niet. Ik wil  het ook eigenlijk niet snappen. Lekker typfoutje hier zie ik al wel. Daar ben ik ook… ja, ik ben niet voor niks IT’er geworden. F7, spellingscontrole. Love it. Maar ja, die werkt in Twitter niet dus als ik dan de tekst moet inkorten, dan knip ik dan wat woorden eruit en dan krijg je dit soort fouten. Slordig, dus beter opletten. Maar die doet het dus wel het beste. 

Ik tweet ook elke dag

Tweet-activity. Dat kan ik nog wel zien. Nou, wow hey, 84 impressies. En hier, dat is leuk, 493. Dat is de podcast, ja, die doet het wel goed. Dan zien we dus ook dat die hashtags ook wel goed werken. Ja, daar ben ik deze week ook meer mee begonnen om betere hashtags toe te voegen, zodat het bij het zoeken eigenlijk beter naar voren komt. Nou ja, veel profile visits. Wie is dit? Top follower. Die volgt mij dan ofzo? Ja, danst dus een beetje op en neer. Ja, meeste mannen. Snap ik met dit onderwerp. En wie is dit? Okay. Hmm, lijkt een beetje op Trello. Geen idee, okay. Misschien kunnen we ‘m gewoon gebruiken als influencer, ik weet het niet. Dat die is een keer iets gaat retweeten. Maar ja, aangezien hier alles in het Engels is, betwijfel ik dat en ik heb dat wel een keer overwogen om dit allemaal in het Engels te gaan doen, omdat ik dan een veel breder publiek kan aanspreken. Maar laten we hier eerst in Nederland is even opbouwen en dan zien we daarna wel weer verder. 

Breder publiek aantrekken met extra taal

Dat was Twitter. Dag Henry! Bedankt, leuk, tot de volgende keer! Dan even kijken; altijdveiliginbedrijf.nl. Ja, daar hebben we natuurlijk wel leuke dingen mee gedaan. Die kan ik wel even laten zien. Altijdveiliginbedrijf.nl en de quiz is veranderd hebben jullie gezien. Dan krijg je mooi de kookpot (de bio fles) mooie case-study voor je maken. Daarnaast heb ik… ik ga van allerlei dingen bij te zien van mij. Ik pak wel even zo één. En dan… deze video die moet dus ook opnieuw, want die gebruiken dezelfde mini-webinar. Kijk, hier sta ik hartstikke leuk, maar ja, ik wil dat netjes in overhemd hebben en niet in een t-shirt. En misschien ook de audio wat helderder, dus die gaan we opnieuw maken. Als ik hier alles netjes invul, dan kan ik gaan bestellen naar stap 2.

Daar hebben we onze… het pakket wat we aanbieden, bestaande uit Office 365 Business Premium, Google G-Suite, de prijs gaat per april omhoog dus ja, let erop, er zal hier een aanpassing in plaats gaan vinden. Onze unieke Eset Endpoint Protectie met onze exclusieve en unieke ransomwarebescherming, back-up online voor Office 365 en 100 gigabyte data back-up. Dan toegang tot de online community en dat is een aparte IT-Secrets pagina op Facebook waar ondernemers onderling met elkaar kunnen sparren en waar ik vragen zal beantwoorden. Is een afgesloten … of ja een besloten groep, dus daar krijg je dan toegang toe. 

Wij zijn begonnen aan een serie IT-trainingen te maken voor medewerkers en/of de directeur zelf, dat maakt natuurlijk niet uit. Hoe men Office 365 en Google G-Suite zo optimaal mogelijk kan gebruiken waar handige handleidingen staan of uitleg en instructievideo’s hoe je zaken het beste kunt gebruiken. Dan daarnaast onze exclusieve aanbiedingen die voor klanten geldig zijn. 

Ontwikkelen trainingen

Normaal € 79,45. Vragen we op dit moment €37,50 per gebruiker per maand voor. En als je… hier kan je dus betalen. De eerste maand betaal je vooruit middels Ideal of PayPal en dan nemen wij contact met je op om voor een incasso-overeenkomst, die moet namelijk met de natte pen voor de bank. Die moeten wij… mag niet gescand of gedaan worden helaas. Doen we overigens wel is hoor, als het niet helemaal.. maakt niet uit… is wat anders! 

En dan kan ik dat hier laten zien? Als je dan besteld hebt kom je hier terecht. Althans dat moet ik er m’n bankpas bijpakken. Beetje stom om geld naar mezelf over te maken. Nadat je het pakket besteld hebt, kun je zelf direct de specialist kiezen en dan heb je de keuze tussen Mounir en Brian in dit geval. En dan kun je bij hun een dag kiezen in de agenda waarop dat zou kunnen. Dus als ik nou zeg 4 maart 13:00 uur, bevestigen. Dan vragen we om naam, e-mail en telefoonnummer en dan eventueel bedrijfsnaam is wel handig. En dan belt onze medewerker jou op het gewenste tijdstip om de installatie te verzorgen. En daarmee is de cirkel rond. Dus helemaal super leuk, die hebben we deze week gebouwd. En ook daar zullen wij dus via advertenties, traffic, verkeer, bezoekers naartoe gaan begeleiden. 

Mail merge actie

Dat is de week voor mij, grootste succes en samenvatting even is de mail merge campagne met 25% een belafspraak. En ik heb de procenten nog niet uitgerekend van degene met wie ik een belafspraak heb gehad en dan een vervolgafspraak… volgens mij is dat 50% in dit geval dus slaging super. Hartstikke blij mee en daar gaan we vooral mee verder. En ik zou zeggen: ‘ik zie jullie morgen en dan nog een leuke week tegemoet’. En druk voorbereiden voor een nieuwe klant, voor… zeg ik het goed?… 17 gebruikers voor het ‘altijd veilig in bedrijf-pakket’. En even denken… ja, de dingen die ik net zei, we gaan de mini-webinar wil ik opnieuw opnemen. En ik ga de retargeting campagne maken binnen Facebook. Campagne blijft een fout woord, maar aangezien Facebook ze zo noemt gebruik ik die terminologie ook maar om de mensen die deze video hebben gezien dat ze dus ook meerdere video’s van ons te zien gaan krijgen om op die manier een following op te bouwen. 

50% slagingspercentage

Bedankt voor het kijken! Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad. Reageer hieronder. Mocht je zelf interesse hebben in het pakket, je weet inmiddels want ik heb laten zien waar je terecht kunt op altijdveiliginbedrijf.nl. En dan sluit ik ‘m hiermee af. Bedankt voor het kijken en tot morgen! Fijne avond! 

Groetjes, Marcel

Leave a Comment

Altijd en overal, veilig bij je documenten en e-mails. Plus meer tijd om te ondernemen net zoals 250 ondernemers die jou al zijn voorgegaan.

Volop technisch onderlegd en zou zomaar in de Matrix geboren kunnen zijn, die graag een chip in zijn hoofd zou hebben geplant, die eigenlijk gewoon een nerd is en die deze IT dingen in zijn dromen kan fixen – de mogelijkheid om de tijd van stress en frustratie achter het toetsenbord te verminderen….
Om uiteindelijk ALLEEN bezig te zijn met de dingen die ertoe doen.
Marcel Martens, Trotse echtgenoot en vader van drie prachtige kinderen.
M – IT Services founder and computer engineer.

Altijd en overal, veilig bij je documenten en e-mails. Plus meer tijd om te ondernemen net zoals 250 ondernemers die jou al zijn voorgegaan.

Ontvang als eerste de nieuwe releases!

Voer je e-mailadres hieronder in en ontvang een melding wanneer een nieuwe afleveringen live gaat.

×