IT Secrets

#22 Check de week en stuur bij

Welke resultaten hebben we behaald met de mail-merge actie? En waar zijn we de afgelopen week nog meer mee bezig geweest? Luister mee en als bonus staat er aan het einde van deze episode een mooie casestudy voor je klaar!
Check de week & stuur bij

Hey, hallo en welkom bij: ‘wat heb ik vandaag gedaan om mijn bedrijf verder te laten groeien’. Nou, vandaag is het zondag, dus op zich vandaag niet zo heel veel aan gedaan natuurlijk. Behalve dan lekker bij Top Oss voetbal zijn wezen te kijken met het hele gezin op het Frans Heesen Stadion, dat bestaat 25 jaar als ik het me niet vergis. En een leuke middag gehad dus met de familie en ja, vanavond dus tijd om te checken wat er deze week allemaal is gebeurd en om bij te sturen.

Checken wat er deze week is gebeurd

Dus ja, jongens, hier komt ‘ie dan, want lieve mensen, echt helemaal, HE-LE-MAAL geweldig. En normaal marketing, mailmarketing, ik had er eigenlijk nul vertrouwen in en ik heb me echt wijs laten maken door, ja, iedereen, dat mailmarketing, dat je blij mag zijn met een respons van 1 of 2 procent en dat je daar dan eigenlijk, dat je het dan eigenlijk al het heel erg goed doet. 

Mail marketing respons

Subscribe to IT Secret Radio channel on youtube

De resultaten

Ik ga jullie mijn scherm delen, want dat heb ik de hele week beloofd aan jullie. Ik heb even de namen weggehaald, zodat je die niet ziet, maar wel de resultaten. Ik had 116 mensen of bedrijven die we vanuit de ondernemingsvereniging Heesch een mail hebben gestuurd, met vraag of ze mij willen helpen met het beantwoorden van een aantal vragen omtrent het nieuwe product dat wij ontwikkeld hebben en daarvan hebben er, ja, binnen een uur had ik al 10 reacties, stond ik echt van te kijken, had die mail ‘s avonds om 10 uur verstuurd ofzo en nou, voor 11 uur had ik al 10 reacties.

Hoge respons-rate

He-le-maal geweldig, had ik nooit, nooit verwacht. Uiteindelijk hebben er deze week 42 gereageerd. Of tenminste, daar heb ik reactie van gehad via de mail, die hebben we netjes beantwoord. Dat is dus 36% die gewoon, ja, de moeite neemt om die mail te lezen en mij een antwoord te sturen. Ik heb die alle 42 een uitnodiging gestuurd om via Calendly, de tool die wij gebruiken om direct een afspraak in mijn agenda te plannen. Dat heb ik jullie ook eerder deze week laten zien dat, ja, super gaaf. Dinsdag heb ik gewoon 8 afspraken tegelijk. Of ja, niet tegelijk, maar in de middag. M’n hele middag die zit vol met allemaal belafspraken, dus ik hoop dat ze allemaal een beetje binnen de tijd blijven, anders dan, ja, dan loop ik natuurlijk het eind van de middag wel ontzettend uit.

Volle agenda

Dus ja, ik heb zelf 36% of ja, eigenlijk 100% dus van de reacties heb ik beantwoord. En uiteindelijk heb ik deze week 25 bel-afspraken en eentje is er al, face, of ja, bij mij op kantoor geweest. Wat eigenlijk ook niet verwacht was en ik heb voor dinsdagochtend zelf een afspraak bij iemand, die belde me op naar aanleiding van m’n e-mail en die zei van: “nou, leuk dat je vragen hebt, ik help je graag, maar ja, als we dat nou is doen onder het genot van een bak koffie?”. Ik zeg: “prima, kom ik bij jullie langs, willen jullie bij mij langskomen? Kies maar. Allemaal goed”. 

Bespreking onder het genot van een kop koffie

Dus dat ga ik dinsdagochtend naartoe en verder hebben we deze week hard gewerkt om de nieuwe, we hadden 4 januari de opdracht gekregen voor een nieuwe klant, met zo’n 17 gebruikers, dus daar zijn we druk met de voorbereidingen bezig, om die succesvol en zo soepel mogelijk over te gaan zetten. Heb ook gekozen voor het ‘Altijd Veilig in Bedrijf‘-pakket, combinatie van Office 365 met de Google G Suite, Eset Endpoint security met onze unieke anti-ransomware policy.

Altijd Veilig in Bedrijf-pakket

Wat maakt het Altijd Veilig in Bedrijf-pakket nou zo uniek?

Misschien is het wel leuk om daar even wat verder op in te gaan, want wat maakt die nou zo uniek, hè? Dat is niet zo zeer om nou de week te reviewen, maar nou schiet het in m’n hoofd dat ik dacht van nou: ik ga dat met jullie delen. Die ransomware policy, we hebben in 2015 al een klant die werkte heel veel in het verre oosten moet ik wel zeggen, met name Rusland en de directeur cq. buitendienst, verkoop, accountmanagers, geef ze een naam, die zaten vaak in Rusland en de secretaresse van de directeur die maakte daar de vluchtboekingen en hotelboekingen voor of de receptioniste, één van de twee.

Ransomware policy

En nou was het zo dat, ja, die sites, wij kunnen ze ook niet lezen. Is leuk dat we Google Translate hebben, maar daar ging het geregeld mis en die hebben dan ook in een korte tijd, ik denk in een bestek van 3 maanden hebben die vijfmaal last gehad van destijds cryptoware. Was 2015. En ja, super vervelend, want al het werk van één van die dag was weg, was kwijt. Weet je, iemand die opent iets en dat kan een pdf’je zijn of een verkeerd linkje op een site en whap, al die data in ja, waar zij in dat geval toegang toe had, werd versleuteld.

Cryptoware aanval

Nou ja, super vervelend. Kun je je wel voorstellen. Dat ja, zit je lekker in je offertes te werken en dan in één keer Krrrk, alles kapot en je kunt nergens meer bij. Niet fijn, nou ja, dat bedrijf dat begint ‘s ochtends om uit m’n hoofd, zes uur, beginnen de eerste daar en die werken d’r ook tot ‘s avonds elf, twaalf uur. Dus wij zijn aan de slag gegaan destijds om te gaan restoren en nou ja, voor zes uur was alles klaar en konden ze om 6 uur in ieder geval de volgende dag weer netjes gaan werken.

Restoren data
Hartstikke mooi natuurlijk dat ze goeie backups hadden. Maar ja, zijn allemaal nog werk kwijt en het vervelende was dat we het een x aantal keren in een periode gebeuren, een korte periode en waar wij dus, ja, wij werkten al met Eset in die tijd, ook deze klant had onze Eset-oplossing en ja, op een gegeven moment werd ik een beetje pissig richting Eset zo van:
Ja, alles leuk en aardig, maar hè, we kopen alles voor jullie, we stellen alles in zoals jullie ons adviseren en nog glipt er dit gewoon doorheen. Hoe kan dat nou? En wat kunnen wij nou doen om ervoor te zorgen dat dit bij onze klanten niet meer voorkomt?
We hebben toen één engineer of twee engineers, dat weet ik even niet meer, drie maanden vrijgemaakt en die zijn eigenlijk gewoon dagelijks met Eset bezig geweest om hier een oplossing voor te, ja, ontwikkelen, wat ervoor zorgt dat er geen crypto-ware, en inmiddels heette dat ransomware.
Ransomware beveiliging
Het verschil is: crypto-ware versleuteld alleen je bestanden, maar vraagt geen losgeld en ransomware van vandaag de dag die nou ja, krijg je een mooi slot op je computer: stop, eerst centen betalen, maak geld over naar deze bitcoins, of betaal me in bitcoins en dan krijg je van mij de sleutel.
Nogmaals het advies: nooit betalen, want ik denk niet dat je de sleutel ooit krijgt. Doe aangifte bij de politie, voor zo ver dat die er ooit iets mee doen.
Doe aangifte bij de politie

Maar goed, na drie maanden hadden wij dus de oplossing en ja, die gebruiken we eigenlijk vandaag de dag nog steeds. En zo geven wij met onze Eset-oplossing aan al onze klanten, dus niet uniek voor deze, maar voor al onze klanten die het ‘Altijd Veilig in Bedrijf’-pakket of Eset bij ons afnemen, geven wij inmiddels meer dan 400 instellingen mee en die worden steeds dagelijks bijgewerkt, ge-update, aangepast, daar waar nodig om je beschermd te houden tegen de huidige cybercriminaliteit. Wordt alleen maar erger natuurlijk, je ziet het bijna dagelijks in het nieuws. 

Cybercriminaliteit in het nieuws

Goed, dus is dat is waar wij Office 365, Google G Suite, onze Eset-oplossing die dus met ransomware-beveiliging, Backup Online voor de Office 365 mailboxen, Backup Online voor de Google Drives. Is ook zo’n misperceptie, iedereen denkt:

Oh, dat zat toch in de Cloud? Is allemaal veilig. Nee, je moet het steeds backuppen, Microsoft doet het echt niet voor je.

En daarnaast krijgen ze daar toegang tot onze poort om met gratis trainingen gratis toegang, of in ieder geval toegang tot onze community die voor nu nog op Facebook is. Maar ja, ik weet niet wat Zuckerberg gaat doen, dus of het daar blijft, dat weet ik ook niet. En die staat volgens mij voor week vier, week vijf gepland om live te gaan. Dus daar zijn wij deze week hard aan begonnen om alles voor te bereiden.

Facebook statistieken

Dan ga ik weer even terug naar m’n scherm. Want wat is dan deze week allemaal gebeurd? Even beginnen met Facebook. IT-Secrets, statistieken. Ik heb even dus voor de duidelijkheid deze week geen advertenties gehad binnen Facebook, dus dit is allemaal organisch wat je hier ziet. Even kijken, 337 views denk ik dan van de video’s. Even kijken hoe dat zit. Alles weergeven. Het was denk ik de, vanaf de zevende. Gemiddeld een beetje zo 150, 125, 177 mensen bereikt per dag. Dat moet echt wel fors omhoog. Dus dat wordt een actiepuntje voor deze week: uitzoeken hoe dat we dat behalve een bericht promoten, ik heb begrepen en geleerd dat dat niet zo heel effectief is. Dat je dat beter op een andere manier kunt doen en ja, betrokkenheid is klikken op berichten en reacties.

Views moeten fors omhoog

Dat blauwe, blauw-paars, wat is het? Blauw en paarse, roze acties. Dus nou ja, het is wel wat, ik bedoel zo organisch zo, even kijken, één, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, zeven en een half-honderd man in een week bereiken. Nou, ik weet natuurlijk niet hoeveel daarvan dezelfde elke keer zijn. Maar dat is leuk, gaat de goede kant op, moet natuurlijk richting de weet ik veel, 1000+ per video ofzo. Dan naar LinkedIn, moet ik altijd even kijken, Post & Activity, mijn posts is jammer dat dit niet zo’n Analytics dingetje hebben. Als je die kent trouwens reageer, alsjeblieft, ik hoor het echt graag of ik daar iets meer mee kan.

Gaat de goede kant op

En hier hebben we gemiddeld wel een vind ik, een hoge view zag ik van de week in ieder geval. 200, 343, 206, 248, ja, die deed het wel goed, met het boek. Misschien is dat beter dan dit soort foto’s. Ik weet het niet. Ja, reageer hè? Als je dit leuk vindt, geef me een duimpje, like, share, deel, geef commentaar: allemaal welkom, alsjeblieft! Stimuleert mij weer om ja, je geeft dan voor mij aan welke content waardevol is, waar je iets aan hebt en waar je iets mee kunt doen, zodat ik meer van hetzelfde kan gaan maken. Kijk, deze doet het ook goed. 695. Ja, leuk. 

Ok. Dat is LinkedIn. Nou ja, misschien beginnen mensen een beetje aan gewend te raken dat ze dit voorbij zien vliegen en neemt de klik-intentie af ofzo, dus ik ga is even deze week wat meer stoeien met andere foto’s. Deze is 5 dagen geleden, ja, 343, ja, dat is die mail-merge actie, dat is een geweldig succes dus, deze week. Even kijken. Kanaalcijfers, dat had ik klaargezet voor de afgelopen 7 dagen wat er nou allemaal aan bij YouTube meest bekeken is. Ja, die over mijn routines die deed het ook wel goed. Kreeg ik ook veel positieve reacties over terug. Erg leuk als je, want nogmaals, als mensen daarop reageren of je komt ze ergens tegen of je ziet ze ergens en: hey joh, leuk filmpje, dit of dat, op het schoolplein, of maakt niet uit waar ik mensen tegenkom. Altijd leuk.

Positieve reacties

En hier hebben we echt een ontzettende piek op de 8e. Nou, ziet er goed uit. Eh, ho, geen idee, dit idee, weg ermee. Deze wil ik eigenlijk niet. Ik wou even terug naar video’s. Ja, deze weergave snap ik dus nog steeds niet. Daarom kijk ik eigenlijk altijd bij die kanaalcijfers. Welke doen het nou wel of niet goed. Kijk, hier leuk. Nou, goed. Het wordt dus beduidend meer, zit een stijgende lijn in. En ziet er goed uit. Ook bij Twitter heb ik dat gevonden hoe dat werkt. Wist ik eerst ook niet. Ook naar gekeken deze week en dan heb ik even gesorteerd op top Tweets. Hier heb ik Tweets, nou ja, allerlei impressions, allemaal hartstikke leuk, gemiddeld dus zo’n 40, 50, 60 mensen die het zien. Ook niet bijzonder veel natuurlijk.

Zit een stijgende lijn in

Engagement is dat mensen erop klikken of delen of doen. Nou, hier hebben ze details, ok. Sommige had ik klik op hashtags of dat ze hier weer kijken. 452 man. Is voor mijn retweet van iemand. Oh, dat is automatische berichtje via LinkedIn. Grappig, dat die dan zoveel doet. Is volgens mij voor die Google Home dat filmpje. Ja, had ik wel verwacht hè. Grappig. Ok. Ja, ook veel gedeeld, veel likes. Leuk. 

 

Hoe lui kunnen we worden?

Ok. Ja, dit is Google Home en allemaal leuk en aardig dat hij, hoe lui kunnen we worden mensen? Gaan we nog iets zelf doen of gaan we dalijk lekker in de bank zitten en ons eigen dik zitten eten en laten we alles voor ons doen? Ik in ieder geval niet. Dat was Twitter. Dan hebben we ook nog iets super leuk. En dat heb ik jullie ook deze week verteld. Iets super leuks gemaakt voor de quiz. Ik ga het nu even doorlopen met jullie. Ik kies voor het gemak gewoon overal even de bovenste. Hey, hier staat nog ‘Previous’, ‘Next’. Moet naar het Nederlands.

Case study voor jou

Even kijken. Ga naar stap 2. Komt ‘ie, jongens. Forbidden, wat is dit? Nee! Niet gelukt! Geen idee wat dat was, maar ga ik uitzoeken. Eigenlijk super leuk, hè, weet je wel, onze potje, zijn we echt casestudy voor jou aan het maken en aan het zoeken in onze databases en dan klik je door. Nou, goed, ‘t is dan een casestudy over Patrick die advies en consultie geeft. Vul je e-mailadres in, meer vraag ik ook niet en we mailen je de casestudy toe dus, super leuk. Kijk, vul ‘m in, klaar en nou, kom je gewoon op de site uit. 

Bestelformulier Altijd Veilig in Bedrijf-pakket

Volgende was dat we het bestelformulier voor het ‘Altijd Veilig in Bedrijf’-pakket klaar hebben gemaakt. Dus ook hier, oh, die zijn hier al af, volgens mij zat er 1 bugje in met de betaalmethode en ga naar stap 2. Ja, hier, kijk, ik ben met Molly nog bezig daarover en daar heb ik wel reacties van gehad vrijdag, maar dat is dus nog niet gefikst. Excuses, wordt dus deze week aan gewerkt, zodat mensen ook gewoon online het pakket kunnen bestellen en daarmee zo snel mogelijk aan de slag kunnen. 

Google Analytics

Google Analytics als laatste en dan hou ik er voor vandaag mee op. En wat was dit? IT-Secrets Radio. Ja, alleen om de stream gebruiken we daar momenteel met de blog of de podcast loopt een beetje achter. Misschien dat ik deze podcast toe ga voegen, alhoewel ik me afvraag wat dat dan toevoegt voor de luisteraar als die geen beeld heeft. Dus ik, ja, twijfel daar nog over of dat wel of geen goed idee is. Dus ja, dit is natuurlijk helemaal niks. Ja, wat hebben we nog meer? M – IT Services, 106, niet heel bijzonder veel. Bounce van 71 vind ik ook veel. Ga ik verder niet induiken, vind ik nu niet zo heel erg spannend.

Van probleem naar oplossing begeleiden

Hebben we nog ‘Altijd Veilig in Bedrijf’. Ik denk dat ik die 2 ook op enig moment misschien wel samen laat vloeien ofzo. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar is even kijken wat we met het ‘Altijd Veilig in Bedrijf’ aan het doen zijn en daar aan het neerzetten zijn, dan ja, denk ik dat het zo beter bij de ondernemer en dus onze klant past en aansluit, dan, ik geloof ook niet meer zo in een gewoon traditionele website, dit zijn wij, dit ben ik en dit doen wij en nou ja, ik geloof er niet in, ik geloof meer in funnels dat je met specifieke ja, problemen, waar je dan de mensen begeleidt naar de oplossing, zeg maar, dat denk ik wel dat de nieuwe manier van het web is om mensen content aan te bieden. 

Super lage bounce rate

Nee, dit, ja, ok, 32, leuk, maar Boun.. kijk, dit is echt wel super fijn. We hebben een bounce rate van 20%. Dus dat is super laag. Dat betekent dat mensen over het algemeen ja, 1 op de 5 vind niet wat ‘ie had verwacht, dan is ‘ie gelijk weg. Dus ja, leuk. Dit ziet er goed uit. Gaan we dus mee verder. Ik ga het hierbij laten ja, bedankt voor het kijken. Leuk dat je d’r weer bij was bij wat ‘wat heb ik ja, deze week gedaan om mijn bedrijf verder te laten groeien en hoe heeft het uitgepakt?’ 

Mal merge campagne

De Mail Merge-actie: wat een succes!

Groot succes de mail merge, om gewoon traditioneel mensen gewoon persoonlijk te mailen en ja, te vragen om hulp. En daar haal je het dus gewoon al 22 afspraken te hebben. Nou, ik vind het helemaal geweldig. En die gaan we eerst maar is te woord staan en kijken wat we ja, daarmee gaan kunnen doen of kunnen gaan doen. En hoe we die mogelijk, dat ze mij kunnen voorzien van informatie, wellicht ergens mee kunnen helpen.

En dan gaan we deze week druk aan de gang om alles voor te bereiden voor de migratie van de klant. De nieuwe klant waar we de opdracht voor hebben gekregen en ja, zullen er nog een aantal meer opdrachten, die komen eigenlijk gewoon bijna dagelijks binnen, maar die ga ik hier allemaal niet noemen. Want het zijn, natuurlijk zijn we daar echt niet minder blij om, mensen begrijp me niet verkeerd, want wij hebben echt de focus op de kleine ondernemingen, zeg maar, van 1 tot 10-20 werkplekken en die kunnen wij het beste helpen en de grootste stappen laten maken in een zo kort mogelijke tijd, waardoor ja,

waardoor het er elke keer op aankomt is dat zij weer kunnen doen waar ze zelf goed in zijn en wat er voor hun toedoet.

Kleine verbeteringen maken

En daarmee kunnen wij een kleine verbetering, verandering aanbrengen, of in ieder geval helpen in hun leven en ja, dat was ‘m. Dank je wel voor het kijken deze week en ik zie je morgen is het maandag, morgen weer.

Oja, en ik heb besloten de zaterdagen maak ik geen video’s meer, 1 dag rust vind ik prima. Hou ik ook m’n creatieve motor een beetje aan de gang om op die avond weer eens te gaan kijken van: nou, wat gaan we de volgende week allemaal doen en dus ja, dan weet je het vast, maandag tot vrijdag ben ik er elke dag en zondag checken we de week en ik zie je maandag weer.

Fijne avond!

Groetjes,

Marcel

Bye bye

Leave a Comment

Altijd en overal, veilig bij je documenten en e-mails. Plus meer tijd om te ondernemen net zoals 250 ondernemers die jou al zijn voorgegaan.

Volop technisch onderlegd en zou zomaar in de Matrix geboren kunnen zijn, die graag een chip in zijn hoofd zou hebben geplant, die eigenlijk gewoon een nerd is en die deze IT dingen in zijn dromen kan fixen – de mogelijkheid om de tijd van stress en frustratie achter het toetsenbord te verminderen….
Om uiteindelijk ALLEEN bezig te zijn met de dingen die ertoe doen.
Marcel Martens, Trotse echtgenoot en vader van drie prachtige kinderen.
M – IT Services founder and computer engineer.

Altijd en overal, veilig bij je documenten en e-mails. Plus meer tijd om te ondernemen net zoals 250 ondernemers die jou al zijn voorgegaan.

Ontvang als eerste de nieuwe releases!

Voer je e-mailadres hieronder in en ontvang een melding wanneer een nieuwe afleveringen live gaat.

×