IT Secrets

#17 Check de week (1) en stuur bij

Aan het einde van de week controleer ik wat er allemaal is gebeurd in de afgelopen week. Ik neem de statistieken en het advertentiebudget van Facebook met je door en het aantal views op LinkedIn en YouTube. Vanuit daar stuur ik bij wat we de aankomende week allemaal gaan doen.
Check de week (1) en stuur bij

Wat is er deze week allemaal gebeurd?

Hey, hallo en welkom bij: wat heb ik vandaag gedaan om mijn bedrijf verder te laten groeien? Het is zondag, ja, ik had jullie gisteren een video beloofd, maar gisteren was mijn verjaardag, dus het was te gezellig. Ik, na de visite weg was vond ik het te laat om nog een video te gaan maken. Dus ik had zoiets van:

nou, op m’n verjaardag mogen we wel een keertje overslaan.

Dus niet gisteren, maar dan vandaag de, ja, wat is er deze week allemaal gebeurd? We gaan kijken wat we voor herrie hebben kunnen maken, hoe mensen daarop reageren, wat werkt wel, wat werkt niet? Dus ik ga je daarin weer meenemen net als voor de Kerst, want dat was de laatste keer.

Check de week

Ik begin even bij onze IT-Secrets startpagina van Facebook. Daar zie je alle posts van deze week voorbij komen als die geladen is. Hoop reacties gehad, positief. Ik ga even kijken bij statistieken. En dan afgelopen zeven dagen is goed. Oh ja, ik heb halverwege de week ergens een promotie stopgezet, want die leverde niet het gewenste resultaat op. Kan ik hier laten zien. Kijk: 4.000 mensen bezocht of hebben het bericht te zien gekregen en daar hebben d’r maar 72 iets mee gedaan. Dat vind ik veel te, veel te weinig voor het geld wat erin gaat aan adverteren, dus die heb ik stopgezet.

Lage engagement

Zoals je hebt gehoord, ik heb de webinar gevolgd en die advertenties zijn bijna klaar. Moet nog wat beeldmateriaal ja, maken niet, maar bij mekaar harken en titels bedenken. Ik heb inmiddels de twee landingspagina’s die we ook A/B-test gaan draaien daarmee klaar staan en dan zal die één dezer dagen wel gepubliceerd worden. Of in ieder geval de campagne binnen Facebook gestart worden om te kijken of wij de eerste 100 inzendingen voor de Masterclass kunnen binnenkrijgen. Als in van ja, puntjes op de i, wat vind jij belangrijk. 

A/B testen

Dit is pagina één. Hele hoop verhaal en hieronder dan wat we eigenlijk vragen. Wat is jouw belangrijkste vraag over het werken in de Cloud? Als mensen hier de vraag invullen, is het veilig? Kopieer die nou niet, hè? Want dan mag je natuurlijk niet meedoen, hè? Ik ben gekke Henkie niet. Dan vul je je naam in en achternaam, want ik moet natuurlijk wel weten waar ik de uitnodiging naartoe moet versturen. That’s it. Dat is alles wat we vragen. En na de eerste 100 inzendingen, stuur ik je een uitnodiging voor de Masterclass waarvan je deel mag nemen. 

Subscribe to IT Secret Radio channel on youtube

Nou, deze pagina is vrij druk, dus ik heb inmiddels een tweede waarin we de bovenste tekst gewoon eigenlijk weglaten om te kijken of hier dus beter op gereageerd wordt. Vijf inzendingen nu. Ik zal ze dadelijk even blurren, want hier staat natuurlijk adres waar niemand iets mee te maken heeft. Ik vind het veel te weinig, dus dat mag, ik had verwacht dat het meer zou zijn naar aanleiding van het advertentiebudget wat we d’r in hebben gestoken. 

Facebook ads

Ga ik even naar onze business.facebook. En dan willen we als deze verder. Ik denk dat ik de goeie heb, ik weet het niet zeker. Ik snap dat het Facebook Business tot een bepaalde hoogte, want dan maak ik Pixels et cetera aan, maar dan kan ik die weer… of de doelgroepen die ik maak niet gebruiken bij de advertentie. Dus dan moet ik eerst weer allerlei rechten gaan lopen uitdelen. Super irritant. Dat vind ik echt niet, niet handig gemaakt. 

Click through rate

Ik wil naar onze advertenties. Ja, ik heb ze dus nu allemaal op stop staan. Zo. Deze wil ik alleen even zien. Kan ik je laten zien wat daarmee gebeurde en waarom ik die uit heb gezet. 16 klikken op links en we hebben daar 30 euro ingestopt. Nou, vind ik te weinig, relevante score is ook van zes of zeven naar vier gegaan. 4600 weergaven en maar 14 unieke clicks. Nou, veel te weinig. 

Cost per click

Even zien dan, wat is dat dan en wie zijn dat dan. Kan ik dat hier demografische gegevens. Uhh, ik had ‘m alleen getarget op mannen. Mannen die Tony Robbins ook interessant vinden. Daar had ik ook de tekst op afgestemd. En dan gaat het vooral 18 tot 24. Ja, wel verrassende leeftijd dat die het meeste klikken. En dat ze ook die beste man kennen. Waar is dan de tekst? Kan ik hier niet zien. Gaan we even sluiten. Ik wil helemaal geen concepten. Kijk, ik had gemaakt als je… plaatje is ook weg, zie ik. 

Ad targeting

Zou dat de fout zijn, dan? Waarom niemand doorklikt. Dit ziet er natuurlijk niet uit. Als je het goed, als ik het goed heb, volg jij Tony Robbins ook, toch? Nou, dan is dit echt iets voor jou. Wil je deelnemen aan mijn gratis Masterclass blablabla, dan mochten zij daar klikken en dan komen ze op die landingspagina terecht waar ze een vraag achter kunnen laten en vervolgens een naam en e-mailadres waar ik de uitnodiging naartoe kan versturen. 

Facebook views

Dat was dat, dan hebben we nog meer. Wat bij mij wel opvalt is dat… en dat zie ik niet zo zeer bij Facebook, maar wel bij LinkedIn, is dat die views echt, ja, best goed gaat. Ik vind als ik hier kijk, 329 views, wanneer heb ik die gepost? 2 dagen geleden. Vind ik dat goed? 377 views. 487, nou ja, ik kan ze allemaal op gaan zitten lezen, maar… hier 1.000 views. Ik had bijna 1.000 views. Hartstikke mooi. Business owners. Hier snap ik niet waarom de diversiteit zo groot is. 23 sales persons, 16 business owners, nou ja, dat is wel de doelgroep.

Social engagement

Dus wie dit dan met name heeft gezien van die 1.000, ik heb echt geen idee. Als iemand dat trouwens weet, dan hoor ik dat graag. Hoe je… hier heb je natuurlijk mooi de statistieken en kun je per video of bericht van alles bekijken en eventueel promoten als je wil. Hoe zit dat met LinkedIn? Ik heb hier niet iets van een statistics of iets dergelijks. Als iemand die weet te vinden dan hoor ik het graag. Of is dat die Insights? Nee, die heb ik een keer bekeken. Dat was iets voor jobs? 

Case studies

Nogmaals, deze die hebben we toch al gehad? Ja. Naar beneden. 1.000 views hadden we. Ja, ach, die was dus niet zo populair. Waar ging dat over? Over die casestudy’s. Nou ja, ok. Ik ben ook ergens opgehouden met dit stuk om dat elke keer d’r bij te posten. Misschien is het daardoor ook wel mensen interessanter vonden gaan worden. Dat het niet een grote bak reclame was zeg maar om al onze sites en community’s et cetera te aan te moedigen. 

Video weergeven

Deze toch wel weer 544 views. Maar ja, als ik die dan naar YouTube ga bekijken. Want daar heb ik natuurlijk ook onze video’s. Dan zie ik hier de weergaven. Getal, dat kan soms vastlopen of fluctueren. Vooral bij recent geüploade video’s. Zie je hier hoe vaak kijkers de video hebben bekeken. Ja. Nou ja, wat was die ene van 1.000? Nou, maakt niet uit. Deze. Nummertje 10, die heeft 544 views. Nummertje 10  heeft er hier maar 4. Ik snap er helemaal niks van. Hoe zit dit dan die weergaven? Wat ik wel dan raar vind, of niet raar, maar mooi vind. Als ik naar de kijkcijfers ga kijken, dan zie ik hier wel weer, ja hoe kwam ik daar? Video 10. Ik had toen straks een tabel. En die probeer ik nu nog een keer te krijgen. Nou, klik maar even door op nummer 15, deze tabel ja! 

Klikfrequentie

Nummertje 10. Kijk, vertoningen 32. Dat is natuurlijk op andere sites. Verkeersbron. Extern. Ja, laat dan zien wat. LinkedIn, kijk, die staat bovenaan. Ja, dat had ik ook wel verwacht. Video, terug. Nummertje 10. Klikfrequentie. Kan ik daarop sorteren? Vast wel. Oh ja, die terugblik. Die heeft het ook goed gedaan. Terugblik op 2018. Kijk, daar het… oh ja, dit was de podcast. Nou, die wordt dus ook… kijktijd in minuten, 34 minuten. Nou ja, hoe langer iemand kijkt, hoe beter het natuurlijk is. Spreekt voor zich. Nummer 7. En nou, dat is de vorige check van de week, wat er allemaal is gedaan en de Stuur bij werd ook goed bekeken. Dus ik ben benieuwd of deze dan ook weer zo goed bekeken wordt. 

Het leven van anderen makkelijker maken

Nou ja, zo ga ik daar dus elke week doorheen en ik laat het jullie maar zien over hoe en wat, om te kijken of dat jullie ook weer kan helpen met het verbeteren en het helpen van… met het veranderen van het leven van jouw klant. Daar gaat het uiteindelijk bij mij allemaal om. Ik wil jullie helpen om het makkelijker te maken, eenvoudiger, zodat je meer kunt doen in minder en waarmee ik dus jouw, jouw leven letterlijk help verbeteren en je naar het volgende niveau kan tillen

Meer tijd voor familie

En dat kan omzet wise zijn, dat kan business wise zijn, dat kan in je relatie zijn. Het maakt allemaal niet uit, want als je minder tijd nodig hebt op de zaak om hetzelfde te doen, dan hou je meer tijd over voor familie. Heerlijk!

Wij hebben een geweldige Kerst gehad en geweldige dagen. Afgelopen vrijdag ben ik weer begonnen met werken en ja, vanaf morgen gaan we weer lekker knallen. Ik heb vrijdag ook onze eerste nieuwe klant mogen verwelkomen, voor dit jaar. Leuk project, ongeveer zo’n 17 of 20 werkplekken die wij gaan gaan voorzien van allerlei mooie Cloud-oplossingen. Hartstikke leuk om daarmee het weekend in te gaan. Eigenlijk komt het een mooi verjaardagscadeautje zakelijk gezien en ik ga jullie morgen zien. Dank je wel voor het kijken. Fijne avond. En tot morgen. 

Fijne avond en tot morgen

Leave a Comment

Altijd en overal, veilig bij je documenten en e-mails. Plus meer tijd om te ondernemen net zoals 250 ondernemers die jou al zijn voorgegaan.

Volop technisch onderlegd en zou zomaar in de Matrix geboren kunnen zijn, die graag een chip in zijn hoofd zou hebben geplant, die eigenlijk gewoon een nerd is en die deze IT dingen in zijn dromen kan fixen – de mogelijkheid om de tijd van stress en frustratie achter het toetsenbord te verminderen….
Om uiteindelijk ALLEEN bezig te zijn met de dingen die ertoe doen.
Marcel Martens, Trotse echtgenoot en vader van drie prachtige kinderen.
M – IT Services founder and computer engineer.

Altijd en overal, veilig bij je documenten en e-mails. Plus meer tijd om te ondernemen net zoals 250 ondernemers die jou al zijn voorgegaan.

Ontvang als eerste de nieuwe releases!

Voer je e-mailadres hieronder in en ontvang een melding wanneer een nieuwe afleveringen live gaat.

×