IT Secrets

#34 Migreren tot 02:30 + Landingspagina

Migreren tot 02:30 + Landingspagina

Subscribe to IT Secret Radio channel on youtube

Hey, hallo en welkom bij: ‘wat heb ik vandaag gedaan om mijn bedrijf weer verder te laten groeien?’ 

Allereerst – voor degene die luisteren via de podcast, willekeurige app – weet dat ik ook in deze mijn scherm deel om wat voorbeeldjes te geven. Niet dat het per se nodig is, je kunt mij prima volgen, maar ik laat af en toe wat schermen zien, wat ik heb gedaan. Dus wil je die nou zien, dan verzoek ik je vriendelijk om naar ons YouTube-kanaal te komen: Altijd veilig in bedrijf van M-IT Services of kijk op de IT-Secrets Facebook-pagina of bij die van mij zelf. Of op LinkedIn: Marcel Martens. Leuk dat jullie er weer zijn, dank je wel.

En allereerst ben ik tot vannacht half 3 mensen, half 3!… veel te laat, bezig geweest met migratie. De collega’s die de hele dag bij de klant geweest zijn, die hadden wat problemen met het importeren van wat mail. Exporteren was wel goed gegaan. Importeren lukte niet allemaal. Is natuurlijk super vervelend, want ja, mensen die willen werken en die hebben gewoon niet alle mail.

Dus dat begrijpen wij als geen ander, dat dat vervelend is.

Hetgeen wat wij eraan doen is dan ook alles binnen onze macht om dat zo snel mogelijk weer recht te trekken. Nou, om te zorgen dat de jongens morgen of vandaag, vanochtend, dus in ieder geval lekker fit waren heb ik die taak maar op me genomen en de export die was ik geloof ergens iets half twee / twee uur klaar en ja, eer dat die file dan van ik geloof 16 gig ook weer op de laptop van de gebruiker stond, was het bijna half drie. Vervolgens heb ik de import gestart en ben ik ook naar bed gegaan. In die tussentijd, want ja, dan exporteren, importeren. Dan is het gewoon beetje wachten, neus boren. Nou, daar gaan we natuurlijk niet op zitten wachten. Wat ik wel heb gedaan is ondertussen de – kijk maar mee zou ik zeggen!

Migratie voor nieuwe klant

Ik heb de landingspagina aangepast om dus niet direct een kalender te delen, maar middels een knop om ook te kijken wat daar nou de verschillen in zijn. Of mensen dus via dit beter, ja actie ondernemen dan direct via de Calendly, die tool die wij gebruiken om afspraken te maken om mijn agenda te plannen. Dus op dit moment… of hier kunnen ze dus… ik had het eigenlijk moeten blurren, maar goed, nou zie je lekker mijn e-mailadres. Boodschap 1 en dan zeggen we: verzenden.

Nou, dat is natuurlijk allemaal niet zo spannend mensen, is gewoon een mooi formulier en ze komen op onze bedanktpagina terecht, waar wij dan ook weer de conversie kunnen meten en dat is wat de wat ik in die tussentijd heb zitten bouwen en wat misschien ook wel leuk is om te delen; kan ik dat hier zo… even kijken hoe dat ik uitkom… is doordat we de look-a-like-groep gebruiken zoals ik gisteren heb verteld, hebben wij – dat is gek – negen klikken op de links. Vier weergaven van de landingspagina… okay. Dat is in principe negen mensen die naar die landingspagina toe zijn gegaan. 2500 keer weergegeven. Welke variant dat is denk ik nog niet te zien, maar daar komt straks een winnaar uit. De resultaten: nee, dat is gewoon dat. 

 

Conversie meten

En als ik even de statistieken ga bekijken. Is eigenlijk voor zondag, hè mensen. Maar even een beetje spieken wat die doet. Ik heb dit ingesteld, het enige wat ik dalijk doe is de landingspagina… dat kan ik nou wel doen, ben toch bezig… van deze maken we -2. Hebben we een tweede versie gebruikt. Publiceren. Zo, vrouwen van 65+, apart. Niet echt onze doelgroep. En daar zit dan… mannen is ook goedkoper op de resultaten. Nou, hier zit wel onze doelgroep natuurlijk. Tussen de 18 en de 45 jaar en dat is een prima doelgroep. Maar deze die laat ik lekker voor zondag. Ga ik niet te veel in verklappen. 

Dus de landingspagina en conversiemethode. Ik heb hier geen Pixel, maar die kan ik je hier laten zien. Hier hebben we de trackingcode voor contact en die kunnen wij hierbij onze pixels… kijk, contact, actief. Vijf stuks. Dus vijf mensen zijn daar sinds dat ik de pagina gemaakt heb daar geweest. Nou, ik ben daar één van, misschien wel twee of drie keer, want ik heb ook… incognito ben ik er naartoe gegaan. Maar vanaf morgen hoop ik dus hier meer te gaan zien en ook e-mailtjes met dat mensen telefonische afspraken willen maken. Dus dat was mijn vervolg op dus eigenlijk deel drie van de… we beginnen met de Facebook-advertentie die mensen te zien krijgen vanuit daar gaan ze naar de landingspagina. Vanuit daar gaan ze naar een bedanktpagina. En iemand die dus de hele weg volgt. Dat is voor mij een conversie en daar meten we op. En dan krijgen we als het goed is, een contact, een e-mailtje met iemand met naam, telefoonnummer en e-mailadres. En daar komt dan een prijs per e-mailtje aan vast te hangen en zo lang dat onder de drie euro blijft is dat prima. Dus dat is het doel voor nu en ik ben benieuwd wat die aan het einde van de week aan resultaat op gaat leveren. 

prijs per e-mailtje

Worstel je hier nou zelf mee, trek ook aan de bel. Want ik help ondernemers… medeondernemers graag.

Niet dat ik nou de Facebook-guru ben, maar al doende ben ik er best wel wegwijs in en kan ik mensen echt wel op weg helpen.

Dus nou, bedankt voor het kijken. Leuk dat je er weer was en ik zou zeggen, tot morgen! 

Bam! Bedankt voor het luisteren, leuk dat jullie er waren! Als je dit nou waardevol vindt, doe je mij er echt een groot plezier mee om dit te delen, te liken, te gebruiken, toe te passen in je eigen bedrijf. En als je een gratis adviesgesprek wil over ondernemen in Cloud of in ieder geval Cloud-oplossingen gebruiken voor je onderneming, ga dan naar altijdveiliginbedrijf.nl/marcel en daar kun je een afspraak met mij maken voor een 15-minuten belafspraak waarin we kunnen kijken waar ik het beste mee kan helpen. 

Gratis vrijblijvend advies

Nogmaals, bedankt voor het luisteren, deel het, like het, geef commentaar en ik hoor je en zie je graag morgen weer.

 

Groetjes,

Marcel Martens

Leave a Comment

Altijd en overal, veilig bij je documenten en e-mails. Plus meer tijd om te ondernemen net zoals 250 ondernemers die jou al zijn voorgegaan.

Volop technisch onderlegd en zou zomaar in de Matrix geboren kunnen zijn, die graag een chip in zijn hoofd zou hebben geplant, die eigenlijk gewoon een nerd is en die deze IT dingen in zijn dromen kan fixen – de mogelijkheid om de tijd van stress en frustratie achter het toetsenbord te verminderen….
Om uiteindelijk ALLEEN bezig te zijn met de dingen die ertoe doen.
Marcel Martens, Trotse echtgenoot en vader van drie prachtige kinderen.
M – IT Services founder and computer engineer.

Altijd en overal, veilig bij je documenten en e-mails. Plus meer tijd om te ondernemen net zoals 250 ondernemers die jou al zijn voorgegaan.

Ontvang als eerste de nieuwe releases!

Voer je e-mailadres hieronder in en ontvang een melding wanneer een nieuwe afleveringen live gaat.

×