IT Secrets

#31 Check de week en stuur bij (week 4)

Het is weer tijd voor de review van de week! Wat werkt wel, wat werkt niet en wat moet ik veranderen?
check & stuur bij

Hey, hallo! En welkom bij: ‘wat heb ik vandaag gedaan om mijn bedrijf verder te laten groeien?’ Vandaag is het zondag en dus vandaag is het tijd om de week te reviewen, te kijken wat er allemaal is gebeurd en in ieder geval in te schatten wat we aan moeten passen of: wat werkt wel, wat werkt niet? En hoe gaan we dat doen? Of in ieder geval, wat ga ik veranderen?

Subscribe to IT Secret Radio channel on youtube

Even voor de duidelijkheid. Ik heb ook besloten om deze dingen voortaan als podcast te publiceren. Dat betekent dat mensen die in iTunes of Spotify of SoundCloud of weet ik veel waar in de podcast luisteren. Weet dat ik ook m’n scherm deel en dat je het beeldmateriaal ook kunt zien. Ga daarvoor naar ons YouTube-kanaal. De linkjes vind je onder in de notities. En anders dan Google even op ‘altijd veilig in bedrijf’ bij YouTube en dan vind je ons ook wel. 

Besloten om deze dingen ook als podcast te publiceren

Dus welkom allemaal, leuk dat jullie er zijn. En we gaan het zien wat er deze week gebeurd is en wat werkt wel en wat werkt niet? Jullie hebben als je deze week geluisterd hebt, gehoord dat wij morgen een nieuwe klant gaan opleveren of in ieder geval om gaan zetten. Daar hebben we een hele week hard aan gewerkt. Dus ook niet alle dagen een video kunnen maken, omdat daar even de focus lag en dat zal morgen / overmorgen niet anders zijn. De laatste puntjes op de i te zetten. Gebruikers migreren en een stukje nazorg te leveren. Dus dat is waar de focus ligt voor de komende twee dagen. En dan ga ik nu naar m’n scherm toe. Dus ik zou zeggen: kijk lekker mee!

Focus op de klant

Ik had verteld dat ik een bericht had geadverteerd over de poll. Dat is een beetje een… ja, hoe moet ik dat zeggen? Een beetje hetzelfde als wat ik met de mail merge heb gedaan alleen dan probeer ik dat via Facebook ook voor elkaar te krijgen. En daar hebben we 2.500 mensen mee bereikt en 438 resultaten. Resultaat was:… en die heb ik aangepast… resultaat was om mensen 10 seconden of langer naar die video te laten kijken. Dat kan ik hier beneden ergens instellen. Ja! ‘Weergaven meer dan 10 seconden’. Dan komen ze natuurlijk niet bij de poll terecht en dat is niet helemaal wat we willen. Dus ik heb ‘m nu omgezet naar ‘ThruPlay’, dus als ik gelijk één zo’n dingetje wat ik in de voorbereiding voor vandaag aangepast heb en waarbij we dus hopen dat mensen eigenlijk de hele video afkijken en dan aan het einde de poll in te vullen door ja en te nee. 

Bounce rate

En dan komen we gelijk op het volgende terecht. Want dat is dan de pagina waar ze uitkomen. Dus deze pagina… en hierin ja, stellen we ze gerust van: ‘nou, we begrijpen dat je je zorgen maakt’ Dat is ook de poll aan het einde van de video. Kan ik die hier laten zien? …Bericht… ‘Hey hallo, goed dat ik jou hier tref. Ik heb je hulp nodig’. Ik kan daar zelf natuurlijk niet op klikken. Goed, als ik daar nou dus op klik of op de video dan komen ze op deze pagina terecht en dan zeggen we dus:

“We begrijpen dat je je zorgen maakt over de huidige nieuwsberichten aangaande ransomware en andere vormen van cybercriminaliteit. Zou je er nou meer over willen horen over de risico’s, wat je ertegen kunt doen als ondernemer?”

“Ja” en “Nee”. Als je op ja klikt dan kom je rechtstreeks in mijn agenda uit, dan kun je in mijn agenda een afspraak maken. Een belafspraak voor 15 minuten en dan kunnen we ze even doorspreken waar de zorgen zitten en vanuit daar verder kijken of we de persoon aan de andere kant kunnen helpen, ja of te nee.

Nieuwsberichten aangaande cybercriminaliteit

Wat dan wel grappig is dat ik daar dus negen paginaweergaven op heb gehad en zeven unieke, dus schijnbaar ben ik zelf twee keer geweest die daar meer op is geweest. Gemiddelde tijd is natuurlijk laag. Logisch, want is maar twee regels tekst die ze moeten lezen. En dat is ook de uitstap. Dat is eigenlijk het eindstation op onze site. Dus ik denk dat ik deze ga kijken of ik die kan integreren op onze site, zodat ik nog beter kan meten wat er dan gebeurt en de eerste afspraken die komen ook al binnen. Die ga ik niet laten zien, AVG kan ik natuurlijk geen namen laten zien, maar wel leuk dat vanuit hier dus ook van die zeven, ik geloof twee of drie afspraken gepland heb staan. Dus super leuk. Ik kijk wel wat daaruit gaat komen. Als dat meer is of als daar werkelijk resultaat uitkomt dan gaan we natuurlijk deze schuif verder omhoog zetten om meer afspraken te kunnen genereren. Want als we daar gaan kijken naar statistieken. Zie ik die zo? Nee, die heb ik niet in deze weergave, wel hier. Dan is het kosten per resultaat, ja verkeerd resultaat. Dat kunnen we wel even snel uitrekenen. 438 vindt hij het resultaat x 0,03 = 13,14. Doe ik dat goed? 

Kosten per sale
Neen, nu nog wel. Is € 13,14. Ja, het besteedbedrag is € 12-14,22 is misschien ook makkelijker. € 14,22 gedeeld door drie afspraken uit m’n hoofd is € 4,74 per afspraak. Nou, dat is niet veel geld vind ik. Dus er moet nu natuurlijk ook wel wat tijd in gestoken worden om die afspraak dan ook weer te converteren tot een klant. Dus als je die tijd erbij telt dan kom je op een bedrag uit wat dan eigenlijk die nieuwe klant heeft gekost en als dat onder de € 30 zit dan zeg ik:
‘Prima! Laat maar komen.’
Dus dat is dat. En Analytics hebben gehad, ik ga even niet alle andere sites doen, want er is ook niet veel gebeurd deze week. Vind ik niet interessant. Wat ik wel interessant vind is de kanaalcijfers weer voor YouTube… zo kom er niet eens meer uit. Dus ja, die ‘check de weeks’ die blijven het goed doen. Leuk om te zien, dus ik ben benieuwd wat deze daarin doet. Ja, voip weer. Okay, het is haarscherp, ja. Aanbevolen video’s afgelopen… okay. Niet heel bijzonder spannend. Verkeersbron; ja op LinkedIn post ik die video’s ook niet. Net zoals op Facebook. Facebook heeft een eigen IT-Secrets pagina waar ik al deze video’s ook post. Dus daar kijk ik ook voor de statistieken dalijk, maar de LinkedIn-video’s, die worden bij mij allemaal op YouTube bekeken, omdat het linkje naar YouTube is. Dus dat is wel logisch dat die het hoogste is. Nou, daar wordt dus ook wel redelijk bekeken. Ja, dat is allemaal te weinig. Okay, moeten we eerst meer views hebben. Drie meldingen.
Kanaalcijfers voor YouTube

Ben benieuwd vanuit welke zoekwoorden wij nou gevonden worden voor de video’s.

Ik weet niet of ik dit hieruit kan halen. Ik geloof dat, nee. Onze browserfuncties, browserfuncties, abonnementen, okay. Nou, dat is goed. Homepage natuurlijk vanuit de kanaalpagina gok ik zo. Ja, leuk. Ja, die ‘week twee: check de week’ die doet het goed. Okay, nou, leuk. Moet natuurlijk ik verwacht dat we hier een keer zo’n mooie, keer goed omhooggaat. Als we nog ergens een keer een spijker op de kop weten te slaan.

Een keer goed omhoog gaan
Dan Twitter, 30… ja, logisch. We zitten op de 27e, dus 30 tweets kan kloppen. Dat is 100% meer dan de vorige keer. Ook goed. Toptweets. Nou, die ja. Ja en deze moet ik nog uitzetten. Irritant dat YouTube ook nog iets toevoegen aan de playlist. Dat wil ik helemaal niet. Vind het een waardeloze tweet, wat voegt dit nou toe. Ja, leuk dat ik een nieuwe video heb toegevoegd, maar staat compleet niet bij waar het over gaat. Nee, ik vind het niet professioneel. Toptweets. Nogmaals ik heb helemaal niks met dit platform. Maar goed, als mensen er zitten, wie ben ik om dan niet daar ook content aan te bieden.

Logisch. Dat geloof ik allemaal wel. Dan geef ik gewoon LinkedIn en dan even Facebook en dan hou ik ermee op. Even kijken. Oh, dat is wel snel 116. 198, 223, 215, die andere tweetjes of gepost of sorry… tweets. Ben nog in de war met Twitter. 181. Nou, dat gaat deze week helemaal goed. Vond ik ook wel een leuk fotootje. Nou, wel veel dus prima. Okay, ja ook daar misschien meer activity. Ik ben begonnen mensen met Hootsuite, ik vind dat echt helemaal niks. Sorry dat ik het moet zeggen, maar

ik kan nog steeds niet middels één ding wat ik ergens klaarzet gewoon … boom.. van alles posten

dus nogmaals, als je daar iets voor weet. Reageer hieronder. Laat het me weten. Ik ben benieuwd of jullie daar betere ideeën voor hebben. Dan IT-Secrets de pagina binnen Facebook. Een aantal berichten die we gepost hebben die knallen er natuurlijk uit… of gepromoot hebben. Dat is logisch. Anderzijds deze losse poll met tekst die springt er wel uit deze week. Zullen we maar eens even naartoe gaan. Wat gebeurt er als ik erop klik? O ja, deze. Ja, dat zijn dan de resultaten. Poll eindigt over drie dagen. Krijg ik nog maar pas over drie dagen vier sterren. Dat is natuurlijk niet veel. En hoe zit dat bij de video? Die gaan natuurlijk naar de site. Ja. Helder. Okay.

Ik ben benieuwd of jullie daar betere ideeën voor hebben

189 video-weergaven van 10 seconden of langer. Of minimaal 10 seconden. Wie dan? Nou, dat snap ik. Kijk hier 77% met geluid uit, hè!. En ik heb dat ding niet voor niks ondertiteld. Dat is maar goed ook, want anders dan die 77 wat moeten die 373 mensen zonder geluid. Die krijgen natuurlijk totaal niet mee wat we daar aan het doen waren. Op deze manier kunnen ze dus toch lezen waar het over gaat. En dat is eigenlijk wel een groot aandeel. Grappig. Ja, betekent dat we meer ondertiteling moeten doen.

Maar jongens, echt, ik wil niet weten hoeveel tijd ik daarmee kwijt ben geweest. Echt niet leuk om te doen.

Is gewoon monnikenwerk stop, clip, stop, stoppen, wat heb ik gezegd? Typ, typ, typen. Kijken tot hoeveel seconden of milliseconden dat duurt en… huh.. niks voor mij, daar moet ik maar iemand anders voor gaan vinden die dat voor mij wil gaan doen.

Ondertiteling is monnikenwerk

Okay, nou dat was ‘m! Ik zou zeggen, dank je wel voor het kijken en ja, deze week even vol de focus op een aantal nieuwe klanten die we live gaan trekken noem het maar even… om gaan zetten van huidige naar nieuw. Krijgt even vol de aandacht en zorgen we dat dat helemaal vlekkeloos verloopt. Is het allerbelangrijkste.

Webinar en mini-webinar

En dan verder ga ik leuke dingen doen met de mini-webinar. En ik denk zelfs dat ik zoetjes aan ga beginnen aan gewoon een normale webinar om eigenlijk de sales nog verder te boosten naar het gewenste doel en misschien dat ik hem deze week ga publiceren of niet… ik weet het niet. Ik spook er nog een beetje aan of ik… ik heb links en rechts een keer geprobeerd tegen mensen te zeggen. Kijken wat de reacties waren. En ze vinden ‘m allemaal gewaagd. Ik denk dat het haalbaar moet zijn en zeker zoals ik altijd zelf zeg:

“Als de weg er niet is, dan maak je de weg”.

Dus ik denk dat ik hem één dezer dagen, misschien eind januari wel een leuke afsluiter ga posten. En dan kunnen jullie mij allemaal accountable houden, zoals ik dit nou mooi zeg. Jongens, fijne zondag en tot morgen!

Groetjes,

Marcel Martens

 

 

Leave a Comment

Altijd en overal, veilig bij je documenten en e-mails. Plus meer tijd om te ondernemen net zoals 250 ondernemers die jou al zijn voorgegaan.

Volop technisch onderlegd en zou zomaar in de Matrix geboren kunnen zijn, die graag een chip in zijn hoofd zou hebben geplant, die eigenlijk gewoon een nerd is en die deze IT dingen in zijn dromen kan fixen – de mogelijkheid om de tijd van stress en frustratie achter het toetsenbord te verminderen….
Om uiteindelijk ALLEEN bezig te zijn met de dingen die ertoe doen.
Marcel Martens, Trotse echtgenoot en vader van drie prachtige kinderen.
M – IT Services founder and computer engineer.

Altijd en overal, veilig bij je documenten en e-mails. Plus meer tijd om te ondernemen net zoals 250 ondernemers die jou al zijn voorgegaan.

Ontvang als eerste de nieuwe releases!

Voer je e-mailadres hieronder in en ontvang een melding wanneer een nieuwe afleveringen live gaat.

×