IT Secrets

#21 Hoe krijgen we bedrijven van de Rode Oceaan naar onze Blauwe Oceaan?

Van de Rode oceaan naar onze Blauwe oceaan

Hey hallo, goedenavond en welkom bij: ‘wat heb ik vandaag gedaan om mijn bedrijf verder te laten groeien?’ Vandaag heb ik gekeken naar de hoe ik in de Rode Oceaan zoals ik ‘m nou maar even noem kan vissen en klanten kan ja, lokken door middel van aas om naar mijn mooie, zuivere, heldere Blauwe Oceaan te gaan.

De Blauwe- en Rode-oceaan-strategie

Blauwe en rode oceaan strategie

En de Rode Oceaan bedoel ik mee: de heetste markten van vandaag de dag en die we voor ons in IT-landschap. Denk even aan Office 365, zijn een hele hoop bedrijven die enkel en alleen gebruik maken van Office 365, maar d’r is natuurlijk nog veel meer en zoals je binnenkort ook gaat zien in mijn mini-webinar, is het combineren van Clouds veel krachtiger en kan het je veel verder helpen en dingen nog makkelijker maken dan wanneer je voor enkel één Cloud-provider kiest. En of je dat dan al dan niet via een reseller doet, dat maakt even niet uit. 

Cloud-diensten

Dus de Rode Oceaan zoals ik ‘m noem, Office 365 bedrijven die enkel en alleen van Office 365 gebruikmaken. En daardoor eigenlijk een beetje gevangen zitten. Dus sommige heb je echt de die-hards die, ja, die zweren erbij, die krijg je ook nooit overtuigd dat het ook beter of anders kan. Ik zeg niet dat het slecht is, begrijp me helemaal niet verkeerd, want wij verkopen het natuurlijk ook dagelijks.

Maar door het te combineren met andere dingen, kun je het nog effectiever, makkelijker, beter werken en optimaler gebruik maken van IT, zodat het jou weer helpt dingen voor jou te doen.

Want daar komt het bij mij op IT nog steeds op aan. Het vereenvoudigen van dingen, het automatiseren van zaken, zodat jij weer meer kunt doen in minder tijd en daardoor weer meer tijd hebt en dan blijft ‘ie gewoon dagelijks terugkomen, meer tijd hebt voor de dingen die er echt toe doen

IT is vereenvoudigen

En vandaag heb ik dus gekeken van: nou, ok, wat zijn dan de bijvoorbeeld voor de niet die-hard Office 365 gebruikers nou de punten waar hun over struikelen of eigenlijk zoiets hebben van.. UuuRr, is eigenlijk jammer dat dat zo werkt en als dat, als ze nou anders hadden gedaan dan zou ik er ook bij zweren. En door bijvoorbeeld Office 365 met een Google G Suite te combineren. Ik weet dat echt een hele hoop mensen zijn die gewoon een hekel hebben aan SharePoint. Sommige die zweren erbij. Anderen die verafschuwen het. 

Subscribe to IT Secret Radio channel on youtube

En nou ja, Google is daar dan met z’n Google Drive echt super op in gesprongen en je kunt met de Google Drive ook gewoon lekker makkelijk bepaalde folders offline meenemen. Het werkt intuïtief. Je kunt eenvoudig en snel de bestanden delen door gewoon een simpele rechtermuisklik en delen en je kunt aangeven wat die andere gebruiker daarmee wil of niet. Nou, dat is één zo’n dingetje om naar onze mooie heldere Blauwe Oceaan te komen

Kom naar onze heldere blauwe oceaan

Dat is natuurlijk ja, wat wij proberen in die markt, om mensen wakker te schudden en te laten zien dat er meer is dan alleen bijvoorbeeld Office 365 en dat als ze bij ons het pakket ‘Altijd Veilig in Bedrijf’ afnemen dat ze daar nou ja, veel makkelijker, beter en optimaler gebruik van kunnen maken. Het gaat niet altijd om sneller, mooier, beter, maar ja, dan komt het weer aan op op features en ik hou niet van verkopen op features. Het moet iets doen voor jou waar je echt baat bij hebt. Anders dan hoeft het voor mij niet. 

Rode oceaan vol met haaien

Dus nogmaals, de Rode Oceaan versus de Blauwe Oceaan: hoe ik heb gekeken vandaag naar wat kan ik doen om mensen in die Rode Oceaan… nou, die is niet Rood als de Rode Zee bij Egypte, maar die is rood omdat die markt helemaal verzadigd is, helemaal vol met haaien zit, alles aankomt op prijs en als het laatste wat ik wil, is vechten op prijs, want ja, waar doe je het dan eigenlijk nog voor? 

Wij willen toegevoegde waarde leveren, over-deliveren zoals ze dat mooi in het Engels zeggen, dat je gewoon de klant zoveel mogelijk waarde geven dat ‘ie eigenlijk op neer komt dat we hem niet hoeven te spreken, want dan doen wij ons werk goed. Snap je? Het is niet dat ik de klant niet wil zien, maar zo lang ik, ja, hij mij niet, of ons niet nodig heeft in dit geval, betekent dat het systeem gewoon doet wat het moet doen en ja, dat is voor iedereen goed. En dan kunnen we leuke dingen doen. 

Het systeem doet wat het moet doen

Dan kan ik de klant bellen of langsgaan voor een:

Hey, joh, d’r zijn weer nieuwe dingen. Kan dit voor jou? Past dit bij jou? Biedt het jou iets? Kan het jou nog verder helpen om dingen te vereenvoudigen, of niet?

Dus dat is wat ik vandaag gedaan heb. Mijn, hoe ik dus mensen van de Rode Oceaan naar de Blauwe Oceaan kan overhalen om daar naartoe te komen. En ja, bij ons in de boot stappen dan maar, als we het over oceanen hebben. Dus dank je wel voor het kijken. Tot morgen. En voor nu een hele fijne avond. 

Groetjes,

Marcel Martens 

Dank je wel voor het kijken

Leave a Comment

Altijd en overal, veilig bij je documenten en e-mails. Plus meer tijd om te ondernemen net zoals 250 ondernemers die jou al zijn voorgegaan.

Volop technisch onderlegd en zou zomaar in de Matrix geboren kunnen zijn, die graag een chip in zijn hoofd zou hebben geplant, die eigenlijk gewoon een nerd is en die deze IT dingen in zijn dromen kan fixen – de mogelijkheid om de tijd van stress en frustratie achter het toetsenbord te verminderen….
Om uiteindelijk ALLEEN bezig te zijn met de dingen die ertoe doen.
Marcel Martens, Trotse echtgenoot en vader van drie prachtige kinderen.
M – IT Services founder and computer engineer.

Altijd en overal, veilig bij je documenten en e-mails. Plus meer tijd om te ondernemen net zoals 250 ondernemers die jou al zijn voorgegaan.

Ontvang als eerste de nieuwe releases!

Voer je e-mailadres hieronder in en ontvang een melding wanneer een nieuwe afleveringen live gaat.

×