IT Secrets

#20 Ik Zou of Ik Moet

We kennen ze allemaal wel, de Ik Zou-dingen die je toch echt zou moeten doen. Maar zolang het bij ‘Ik Zou’ blijft, verandert er natuurlijk niet veel. Ik heb mijn ‘Ik Zou’ om weten te zetten naar een ‘Ik Moet’. In deze aflevering ga ik je vertellen hoe me dat is gelukt en welke belangrijke doelstelling ik daarmee behaald heb in 2018!
#20 Ik Zou of Ik Moet
Van een Ik Zou een Ik Moet maken

Hey hallo en welkom bij: wat heb ik vandaag gedaan om mijn bedrijf verder te laten groeien? Vandaag wil ik het hebben met je over de ‘Ik Zou of Ik Moet’. 

Even als voorbeeld:

Ik bedoel, we hebben allemaal wel één of meer ‘Ik Zou’-dingen die je wel herkent.

Denk hierbij aan: ik zou meer moeten sporten, ik zou eigenlijk gezonder moeten eten, ik zou meer tijd moeten besteden aan acquisitie of ik zou meer tijd moeten besteden aan productontwikkeling of ik zou sneller op m’n mails moeten reageren of nou ja, maakt eigenlijk ook niet zoveel uit wat het dan ook is.

Maar zo lang het ‘Ik zou’, ‘Ik zou’, ik weet niet hoe ik het anders uit moet leggen. Zo lang het ‘Ik zou’ is, verandert er natuurlijk niks. En dat is iets wat ik ja, gelukkig heb geleerd de afgelopen jaren om ja, mezelf ertoe te zetten om naar dingen te kijken en de dingen die ik als ‘Ik zou’ betitel om die dus ook om te gaan zetten naar ‘Ik moet’, want ja, iedereen die heeft ze wel en als het een ‘Moet’ is dan zoek je de weg, dan vind je de weg en als je die weg niet gevonden krijgt, dan maak je ‘m.

Subscribe to IT Secret Radio channel on youtube

Dan zoek je de weg, dan vind je de weg

Dankzij 'Ik Moet' heb ik mijn doelstelling voor 2018 behaald!

Het is een ‘Moet’, dus het kan niet anders meer voor je en ja, dat is de creativiteit van de mens, de ‘Ik zou’. ja, ja, morgen, morgen, mañana en dat komt wel een keer. Nee. Als je het moet, dan lukt het en ik heb het er al eerder over gehad, m’n doelstelling voor 2018 behaald, de grootste doelstelling die wij, of ik met mijn vrouw, voor mij hadden gesteld was, het uit de technische operatie van het bedrijf gaan, zodat ik me meer kan focussen op de groei van onze onderneming en ja, het bestaan daarvan. 

Focys op groei onderneming

En ja, dit is alleen maar gelukt doordat wij er dus een ‘Moet’ van hebben gemaakt om mij uit die technische operatie te hebben. Wil niet zeggen dat ik niet meer met techniek bezig ben, want dat is echt mijn passie en m’n helemaal m’n ding, ik vind niks leuker dan mooie oplossingen voor klanten maken of bedenken die hun echt helpt om weer meer te doen in minder tijd, zodat ze ook weer meer tijd hebben voor andere dingen, d’r gezin, de familie, vrienden, kennissen, maakt niet uit wat, dat wat ze leuk vinden om te doen. En daar blijf ik het voor doen.

Nooit meer gerookt

Dus even terug naar de ‘Moet’ op het moment voor mij.

Als ik ergens een ‘Moet’ van maak, dan kost het ook eigenlijk geen moeite meer.

Want ik ben echt een roker geweest, wil je niet weten en iedereen die zei: ja, joh, Marcel, stop toch een keer, stop toch een keer.’. ‘Ja, ja, doe ik wel een keer, doe ik wel een keer.’ En een paar pogingen gedaan, die zijn allemaal mislukt, maar ergens, gaandeweg, is dat kwartje gevallen en is gewoon letterlijk de knop om en ja, sindsdien nooit meer gerookt en zo makkelijk is dat dan. En dan denk je er ook niet meer over na.

Van de Zou een Moet maken

Weet je, dat mag van mij, ja, liever niet hier in huis, maar naast me iemand gaat zitten roken. Het doet me werkelijk waar niks meer. En nou, zo heeft iedereen van die dingen. Ik ben vandaag lekker door die lijst heengegaan, waarvan ik zeg van: ‘ik zou’. Nou, dit is ook zo’n dingetje, hè. Deze video’s, de podcasts, dat soort dingen. Ik zou daar allemaal meer mee moeten doen. Nou, ik heb van die ‘Zou’ en ‘Moet’ gemaakt, zodat ik gewoon m’n eigen committeer om daar ook gewoon dagelijks mee bezig te blijven. 

Leuk dat je ons volgt

Ja, ik hoop dat je er wat aan hebt. Leuk dat je ons volgt, kijkt, of mij volgt en kijk ook af en toe op blog.itsecretsradio.com. Daar komen deze streams te staan, daar komen de podcasts te staan of zijn daar in ieder geval te beluisteren, ook in iTunes, Spotify, weet ik het, SoundCloud, we zijn overal te vinden. Hou de nieuwe site in de gaten: altijdveiliginbedrijf.nl om daar gaan we ook echt super leuke dingen doen.

Case study

Vandaag weer met de developer gezeten om de casestudy, hoe je die dalijk aangeboden krijgt, is echt een super vet animatie-dingetje hebben we d’r in gedaan. Helemaal leuk. Dus ja, bedankt voor het kijken, ik hoop dat jij een aantal ‘Ik zou’s’ kunt veranderen naar ‘Ik moet’s’, zodat je, ja, je wil niet weten hoeveel sprongen je kunt maken in een jaar, daar sta je echt versteld van, dus ga d’r is naar kijken.

Fijne avond!

Groetjes,

Marcel Martens

Leave a Comment

Altijd en overal, veilig bij je documenten en e-mails. Plus meer tijd om te ondernemen net zoals 250 ondernemers die jou al zijn voorgegaan.

Volop technisch onderlegd en zou zomaar in de Matrix geboren kunnen zijn, die graag een chip in zijn hoofd zou hebben geplant, die eigenlijk gewoon een nerd is en die deze IT dingen in zijn dromen kan fixen – de mogelijkheid om de tijd van stress en frustratie achter het toetsenbord te verminderen….
Om uiteindelijk ALLEEN bezig te zijn met de dingen die ertoe doen.
Marcel Martens, Trotse echtgenoot en vader van drie prachtige kinderen.
M – IT Services founder and computer engineer.

Altijd en overal, veilig bij je documenten en e-mails. Plus meer tijd om te ondernemen net zoals 250 ondernemers die jou al zijn voorgegaan.

Ontvang als eerste de nieuwe releases!

Voer je e-mailadres hieronder in en ontvang een melding wanneer een nieuwe afleveringen live gaat.

×