IT Secrets

#19 Mijn routines en hoe ik ze verander

Ze zeggen dat je aan iemand kunt aflezen wat z’n dagelijkse routines zijn, want energy flows where focus goes! Het zijn je routines die uiteindelijk voor het resultaat zorgen. Vandaag vertel ik je welke routines ik heb aangepast op mijn weg naar beter en productiever.
Mijn routines en hoe ik ze verander

Hey, hallo en welkom bij ‘wat heb ik vandaag gedaan om mijn bedrijf verder te laten groeien?‘. Ja, vandaag super gaaf, mensen, echt, helemaal gek wil ik niet zeggen, maar zo geweldig. Hoeveel reacties we hebben gehad op de mail merge van gisteren. Ik ga het nog niet verklappen, ik bewaar dit voor later deze week voor als we de resultaten gaan bekijken. 

Mail merge actie

Wat ik wel heb gedaan is teruggekeken naar onze – of in ieder geval mijn – routines, die ik dagelijks, wekelijks, maandelijks, ben gaan veranderen. En zoals je weet, ik luister graag naar Tony Robbins op de podcast, op de fiets, als ik aan het mountainbiken ben, maar dat kunnen ook andere podcasten zijn en die heeft het daar vaak over, vooral in z’n ‘Edge’, ‘The Edge’-programma, program op z’n Engels, gratis te beluisteren, Spotify echt een aanrader, ga daar een keer doorheen.

Mijn dagelijkse routine

En… routines: ze zeggen daar ook dat je aan iemand kunt aflezen wat z’n dagelijkse routines zijn. Je weet dat als iemand met overgewicht, ja, die sport niet dagelijks. Ik sport wel dagelijks, ik ben ook nog steeds te zwaar, maar wordt aan gewerkt zeggen we dan. En ja, het komt allemaal neer op prioriteiten en als jij net zoals voor mij, wat erg werkt, de creatieve motor aan de gang hebt, om die dus ook aan de gang te houden. Covey noemt ‘m: hou de zaak scherp, waar ik het van de week over heb gehad. 

Subscribe to IT Secret Radio channel on youtube

Tony Robbins noemt het dan ‘je routines die je’… sommige gewoon heel makkelijk aan te passen, sommige zijn echt super moeilijk. Denk aan ‘s ochtends snoozen. Ik vond dat echt heerlijk. Ik probeer tot twee keer of één keer snoozen te maximaliseren, want anders dan heeft de rest van het gezin daar last van, maar dat zijn ook van die kleine dingen. Zet je wekker op de tijd dat je eruit wil en ga d’r gewoon uit en ja, zoek de dingen die jou ertoe, dwingen vind ik een verkeerd woord, maar aanzetten om als die wekker gaat… eigenlijk moet je gewoon twee minuten voordat die wekker gaat wakker worden, snap je? 

's Ochtends snoozen

Dan heb je gewoon lekker zin om de dag te beginnen en weet je waarvoor je het doet, want dat is uiteindelijk het doel om ja, toch gelukkig te zijn en gewoon lekker te doen wat je graag doet. Bij je gezin zijn en plezier aan je dag beleven, want hij is zo weer voorbij en je krijgt ‘m nooit meer terug, want je tijd is het meest waardevolle wat we hebben. ​​Ook iets dat ik ben gaan beseffen de laatste twee jaar. Waar ik echt wel gewoon wel bewust van ben geworden. Dat het allemaal super snel gaat en dat je kieskeurig moet zijn in waar je je tijd in besteedt. En dat je daar voldoende voldoeningen uithaalt en als het even kan ook nog iets mee nalaat. En dat kan er voor je gezin zijn, maar ook voor je volgers in dit geval. 

Welke routines heb ik veranderd?

En ja, dit is wat ik vandaag heb gedaan. Routines. Welke routines heb ik veranderd? Ik ben sneller op gaan staan, maar ook gewoon dingen dagelijks gaan doen, waardoor niet alleen de kwaliteit ervan verbeterd, maar ook gewoon je het je eigen maakt. Ik heb het daar in de podcast eerder over gehad, over ik hou van totale onderdompelingen

Ergens een expert in worden

Als ik iets wil leren dan stop ik niet totdat ik het mezelf eigen heb gemaakt. Ik heb me ook ooit wel eens laten vertellen dat je in ieder geval iets 10.000 uur moet doen om er echt een expert in te worden. Volgens mij zijn het inmiddels wel meer uren dan 10.000 voor dingen, ja, dat je dus bijvoorbeeld 15.000 uren ergens mee bezig moet zijn geweest om er echt een expert van te zijn of in te worden. Nou ja, dat soort dingen daar commit ik me dan volledig op, zonder daar dan ook vanaf te wijken. Ik geef niet zomaar op. 

Energy flows where focus goes

En dat zijn dan je routines die uiteindelijk voor het resultaat zorgen waar je naar op weg bent als je – we zeggen het altijd mooi – energy flows where focus goes of focus goes en energy will flow haha. Ik weet het even niet meer, maakt ook niet uit. Maar dat is ‘m voor vandaag, de routines en daar heb ik naar gekeken. Wat gaat goed en wat gaat niet goed? Welke routines kan ik voor mezelf aan gaan passen, zodat we nog meer krijgen wat we willen.

Zodat we weer meer invloed, ja, invloed – verkeerde woord, weer meer mensen kunnen helpen bij het veranderen van hun leven, waardoor ze zelf ook weer meer kunnen gaan doen in minder en weer meer tijd hebben voor hun familie

Dat was ‘m voor vandaag, ik zie jullie morgen graag weer en voor nu een fijne avond. Groetjes, Marcel

Leave a Comment

Altijd en overal, veilig bij je documenten en e-mails. Plus meer tijd om te ondernemen net zoals 250 ondernemers die jou al zijn voorgegaan.

Volop technisch onderlegd en zou zomaar in de Matrix geboren kunnen zijn, die graag een chip in zijn hoofd zou hebben geplant, die eigenlijk gewoon een nerd is en die deze IT dingen in zijn dromen kan fixen – de mogelijkheid om de tijd van stress en frustratie achter het toetsenbord te verminderen….
Om uiteindelijk ALLEEN bezig te zijn met de dingen die ertoe doen.
Marcel Martens, Trotse echtgenoot en vader van drie prachtige kinderen.
M – IT Services founder and computer engineer.

Altijd en overal, veilig bij je documenten en e-mails. Plus meer tijd om te ondernemen net zoals 250 ondernemers die jou al zijn voorgegaan.

Ontvang als eerste de nieuwe releases!

Voer je e-mailadres hieronder in en ontvang een melding wanneer een nieuwe afleveringen live gaat.

×